Annonce
Svendborg

Menighedsråd mangler medlemmer: Ikke nok kandidater ved valg

I Hesselager sogn kunne man ved valget den 15. september ikke få dækket alle pladser i menighedsrådet. Det samme billede tegner sig i flere sogne på Sydfyn. Foto: Hans Sturesson
Ved flere af de sydfynske sogne er der lige nu tomme stole i menighedsrådende. Det skyldes, at der har manglet kandidater ved årets valg. I Ollerup og Hesselager ser man nu frem til suppleringsvalget i oktober.
Annonce

Sydfyn: I nogle af de sydfynske menighedsråd manglede der kandidater til posterne, da der den 15. september var menighedsrådsvalg. I hvert fald hvis man vender blikket mod blandt andre Tved, Sørup, Ollerup og Hesselager. Her blev det ikke det kampvalg, som man havde kunnet håbe på.

- Vi har seks pladser i menighedsrådet, men vi har kun fået besat de fem, fortæller Majbrit Jensen, formand for menighedsrådet i Hesselager.

Fire af de tidligere medlemmer er i år fratrådt deres poster, hvoraf tre af dem allerede havde meldt ud ved sidste valg, at de kun ønskede at sidde én periode. Men at Majbrit Jensen selv skulle blive den fjerde, vidste hun ikke selv, før kort inden valget.

- Jeg har været nødt til at trække mig af personlige og helbredsmæssige årsager, siger hun.

Annonce

Tvang er ingen løsning

Majbrit Jensen fortæller, at man i Hesselager sogn hverken manglede medlemmer i menighedsrådet sidste eller forrige gang, der var valg. Ved sidste valg havde rådet stor udskiftning, men det kom sig af, at mange af de fratrådte medlemmer havde siddet i mange år, og derfor nu mente, at det var på tide at give stolen videre.

- Alternativt kunne man presse nogen ind, som egentlig ikke har lyst til at være der, men det ser jeg heller ikke som en løsning. Der er jo nogle mennesker, der har svært ved at sige nej, hvis man bliver ved med at spørge, men det giver bare heller ingen mening, siger Majbrit Jensen.

Selvom man har fået tre suppleanter, som man kunne prikke til, som hun siger, så nytter det heller ikke meget at have nogen i menighedsrådet, der egentlig kun ønsker at være suppleanter.

Annonce

Suppleringsvalg

I Ollerup blev kun én ud af fem pladser i menighedsrådet besat. På grund af de manglende kandidater til menighedsrådende i de respektive sogn, vil der den 6. oktober nu blive udstedt et suppleringsvalg, der skal give en ekstra chance til menighedsrådende for at få de tomme pladser besat.

- Det er selve valgproceduren, der er sådan, når der ikke er dannet et menighedsråd, siger Lene Greve, formand for menighedsrådet i Ollerup.

I Ollerup og i Hesselager gør man, hvad man kan, for at få folk i lokalsamfundet til at stille op. Man har lavet annoncer til avisen, og der bliver ringet på dørklokker.

- Vi har nogle aktive personer i lokalområdet, der er hoppet op på cyklen og er ude i sognet og prøver at motivere folk til at stille op, fortæller Lene Greve.

Skulle et genvalg ikke løse problematikken, så er der stadig en sidste udvej:

- Hvis den sidste plads ikke skulle blive dækket, så tager vi den derfra, siger Majbrit Jensen.

- Næste skridt kunne så være at søge højere op, og bede om lov til at fortsætte med kun fem medlemmer, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Debat: Indre lockdown

Annonce