Annonce
Svendborg

Meldte sig til kommunens jobbank: Pædagogerne Vivi og Dorthe er klar til at passe og pleje de ældre

Vivian Julius arbejder til daglig som pædagog i Stenstrup børnehus. Hun har meldt sig til Svendborg Kommunes jobbank. Hun vil nemlig gerne give et nap med andre steder i kommunen, hvis der er behov for det. Foto: Katrine Becher Damkjær
Pædagogen Dorthe Kroen Groth vil ikke sidde hjemme og gemme sig for coronaen, mens ansatte i ældreplejen render livet af sig. Derfor meldte hun sig ligesom Vivian Julius til kommunens jobbank. Begge arbejder i daginstitution til daglig, men er der brug for at de giver et nap med andre steder i kommunen, gør de gerne det. Også selvom det øger risikoen for selv at få Covid-19.

Svendborg: Svendborg Kommune har oprettet en jobbank, så eksempelvis pædagoger i kommunens daginstitutioner kan melde sig til at give et nap med i ældreplejen, hvis der bliver behov for det i disse coronatider.

For kommunen forventer, at der vil blive udskrevet flere ældre fra hospitalerne, og det vil øge presset på de ansatte i ældreplejen.

Vivian Julius og Dorthe Kroen Groth - og mange andre - har meldt sig til jobbanken. For som Dorthe Kroen Groth, der til daglig arbejder i vuggestue på Tåsinge siger:

- Jeg har sådan lidt svært ved at tænke på, at der er nogen, der måske er ved at rende livet af sig, og så sidder jeg bare her og foretager mig ingenting og passer på mig selv og min lille familie, siger hun og oplyser, at hun siden statsministeren lukkede Danmark kun har været nødpasset vuggestue børn nogle få dage og ellers arbejdet hjemmefra.

Vivian Julius arbejder til daglig i Stenstrup Børnehus, hvor hun hver dag passer de børn, der har behov for nødpasning.

- Lige p.t. har vi 10 børn i nødpasning, og man kan sige, at man føler lidt, at vi pædagoger går lidt i nakken på hinanden. Jeg elsker at være på mit arbejde, men kunne jeg hjælpe til et andet sted i denne tid, hvor mine kompetencer ville være gode at have, så vil jeg jo gerne det, siger hun.

Annonce

Jeg har sådan lidt svært ved at tænke på, at der er nogen, der måske er ved at rende livet af sig, og så sidder jeg bare her og foretager mig ingenting og passer på mig selv og min lille familie.

Dorthe Kroen Groth, vuggestuepædagog

Alt-mulig-kvinde

- Jeg har mange kompetencer, som jeg er klar til at bruge, der hvor der er behov. Jeg er både uddannet bager og pædagog, og jeg har også en halv landmandsuddannelse, så jeg er sådan lidt en alt-muligt-kvinde, og hvis mine hænder kan bruges mere fornuftigt et andet sted i denne tid, så er jeg klar til det, siger hun.

Hun kan sagtens se sig selv tage en tjans på en institution for voksne udviklingshæmmede.

- Det arbejdede jeg med i min praktiktid, så det ville jeg gerne, ellers hvis der er behov for mig til at passe de ældre, gør jeg også gerne det. Jeg vil jo gerne bare hjælpe, siger hun.

Og sådan har Dorthe Kroen Groth det også.

- Jeg synes jo et eller andet sted, at det er min borgerpligt at hjælpe til, og jeg har også den holdning, at vi skal løfte i flok. Hvis jeg kunne gøre bare en lillebitte forskel for en, ville det jo være pragtfuldt i denne tid, siger hun.

Bekymrende beslutning

Vivian Julius ikke har skænket det en tanke, at hun potentielt kan udsætte sig selv for større smitterisiko, end hun er i nuværende.

- Nej, det er først nu, du siger det, at jeg tænker på det. Men i bund og grund handler det jo om at bruge sin sunde fornuft, det gør vi jo også her i børnehaven. Man skal gøre som Sundhedsstyrelsen anbefaler, og det gør jeg jo også, men jeg er ikke skræmt fra vid og sans ved tanken om at hjælpe til andre steder, siger hun.

Heller ikke Dorthe Kroen Groth er bange; men dog lidt bekymret, erkender hun.

- Jeg er bange for, hvis jeg nu er syg uden at vide det, at jeg kunne komme til at tage det med ud til de ældre – hvis det var de ældre, jeg skulle ud til. Og så er det selvfølgelig min skræk, at jeg skulle slæbe noget med hjem til min egen familie. Men jeg synes alligevel, at jeg hellere vil ud at hjælpe og give en hånd, for vi kan jo ikke pakke os selv ind i vat, siger hun.

Begge kvinderne er 50 år gamle og betragter sig ikke som værende i risikogruppen, hvis de skulle få Covid-19, og endnu er de ikke blevet kontaktet af kommunen og blevet bedt om en hjælpende hånd.

Men de er klar, hvis det skulle være. Og ellers glæder de sig bare til at tilværelsen bliver normal igen.

- Jeg glæder mig bare til at være tæt på børnene i vuggestuen igen. Du kan tro, jeg savner dem, slutter Dorthe Kroen Groth.

Dorthe Groth er hjemsendt fra sit arbejde som vuggestuepædagog. Hun har meldt sig til Svendborg Kommunes jobbank og er klar til at hjælpe til i eksempelvis ældreplejen, hvis der er behov for det. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dødsfald For abonnenter

Nekrolog: Praktiserende læge i Rudkøbing Erik Søgaard Rasmussen var aldrig bange for at tage ansvar på sine patienters vegne

GOG

GOG forlænger med stregtalent

Svendborg For abonnenter

Tre socialdemokrater stemte ikke med borgmesteren: Splittet byråd godkender principper for søfartsskoleprojekt

Annonce