Annonce
Ærø

Meld dig ind i lauget, hvis Bymøllen i Ærøskøbing ikke skal forfalde

Bymøllen i Ærøskøbing fik i september 2014 taget sine vinger af, og siden da har møllen stået helt bar. Arkivfoto: Kenneth Skipper
For at få opbakning og midler skal Bymøllen i Ærøskøbing nu have et møllelaug.
Annonce

Opdateret 15. oktober klokken 12.00 med tidspunkt for arrangementet.

Ærøskøbing: Ved årets budgetforhandlinger blev der afsat 600.000 kroner til nye vinger på Bymøllen i Ærøskøbing. Men det er vel at mærke kun, hvis "der forelægger et finansieret projekt", stod det i kommunebudgettet.

Bestyrelsen for Ærøskøbing Bymøllefond er derfor gået i gang med at skaffe midler, så møllen atter kan få vinger på. Det fortæller formand Nicolaj Friderichsen.

- Møllen har hårdt brug for at blive gjort i stand, så den ikke forfalder. Det tror jeg ikke, der er nogen, der ønsker. Den er et varetegn for byen, den har et enestående kulturmiljø og afgrænsning til landet. Det er et stykke kultur, der har rødder i landbruget og tråde til den moderne industri, fortæller Nicolaj Friderichsen om møllen.

Den hollandske mølle har stået som Ærøskøbing varetegn siden 1848, og efter lang tids forfald tog man i september 2014 vingerne af møllen, og siden har den stået uden.


Man skal melde sig ind, fordi man vil støtte op om møllen. Jeg tænker, at ingen af os vil se den falde sammen.

Nicolaj Friderichsen


Annonce

Kom til mølle-dag

For at få midler til nye vinger og istandsættelse af den gamle mølle er bestyrelsen blevet påkrævet af Slots- og Kulturstyrelsen og Augustinusfonden at lave et laug, nærmere bestemt et møllelaug.

- Vi har længe haft vedtægterne klar, mens vi har søgt diverse fonde og fået både afslag og tilsagn, siger Nicolaj Friderichsen.

Derfor opfordrer folkene bag Bymøllen nu, at folk melder sig til at blive laugsmedlemmer, så der kan komme de midler og ikke mindst kommunes 600.000 kroner til Bymølle-projektet.

- Man skal melde sig ind, fordi man vil støtte op om møllen. Jeg tænker, at ingen af os vil se den falde sammen, lyder det fra Nicolaj Friderichsen.

Melder man sig ind i lauget, vil det koste 100 kroner årligt, oplyser formanden desuden.

- Vi vil kunne samles om det videre liv i møllen, åbne den op for alle på udvalgte tidspunkter, siger Nicolaj Friderichsen om tanken med Bymøllen.

Man kan komme på besøg i møllen søndag 18. oktober til et møde og en kop kaffe, hvor man vil blive orienteret om laugdannelsen. Det sker fra klokken 14-16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

Ærø For abonnenter

Teknik- og Miljødirektør: Det er ikke kommunens ansvar at skaffe vand til borgere i Lebymark

Annonce