Annonce
Fyn

Mekanikertalent i tredje generation

Ikke alene har Frederik Skov Andersen afsluttet sin mekanikeruddannelse med et 12-tal, men han har stået i lære samme sted og har været under vingerne hos den samme svend, der havde hans far i 1982.

Otterup: Selvom de gode gamle talemåder er - nå ja, gamle - så er der tit noget om dem alligevel. For eksempel den om, at æblet ikke falder så langt fra stammen - eller i dette tilfælde knasten fra knastakslen.

Under hele sin læretid hos Autodan i Otterup har Frederik Skov Andersen fra Lunde været tilknyttet Mekaniker-Plus linien. Det er en speciel talentlinie, der er tilrettelagt sådan, at man udover den almindelige undervisning deltager i et ekstra uddannelsesforløb med særligt fokus på fejlfindingsstrategier.

I en tid, hvor bilerne bliver proppet til bristepunktet med elektronik er det noget der er bud efter på værkstederne.

Svendeprøven er allerede gennemført med topkarakter og når Frederik Skov Andersen inden så længe kan kalde sig svend, så kan det være fordi det med teknikken løber frit i blodet.

- Jeg har altid gerne villet være mekaniker. Lige siden jeg var lille - og det er klart, at det familiemæssige har betydet noget. Min farfar var mekaniker og drev sit eget værksted i Gundstrup i mange år og min far er ikke alene mekaniker - men er også udlært her ved Autodan i Otterup og med den samme svend, Per Sloth, som jeg.

Frederiks far Kurt Skov Andersen startede i lære i 1982, hvor Per Sloth var en forholdsvis nyudlært 24-årig.

- Det får mig da ligepludselig til at føle mig lidt gammel, at jeg har været med til at udlære to generationer. jeg synes jo ikke, det er så længe siden Kurt var her, siger Per Sloth og gnider eftertænksomt hagen. Men han vil ikke rigtigt svare på, hvilken af generationerne der så har været mest lærenem.

Han kan dog sagtens se lighedspunkter i far og søns store tekniske nysgerrighed.

63-årige Per Sloth har i sine år hos Autodan været med til at uddanne mere end 23 lærlinge og har stadig kontakt med mange af dem.

Frederik Skov Andersen har en drøm om at arbejde som tekniker, når han inden så længe afslutter uddannelsen.

Interessen for elektronik betyder ofte, at han udover bare at udskifte de gamle og defekte komponenter skiller dem ad for at se, hvorfor de ikke virker.

Svendeprøven bød blandt andet på fejlsøgning og diagnosticering af motorproblemer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Bilist ville ikke standse for politiet: Var påvirket, kørte på stjålne nummerplader og havde intet kørekort

Annonce