Annonce
Fyn

Store fynske cannabis-producenter skal tale deres sag på Christiansborg

Ellen Trane Nørby (V), daværende sundhedsminister, klippede den røde snor, da Mads Pedersen, som også ejer tomatgartneriet Alfred Pedersen & Søn, åbnede sin produktion af medicinsk cannabis. Til februar mødes de to igen, når der er konference om medicinsk cannabis på Christiansborg. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Producenter, læger, patienter og politikere mødes i februar for at tale om medicinsk cannabis i Danmark

Tre store, fynske producenter af medicinsk cannabis er repræsenteret, når der 6. februar holdes en tværfaglig konference på Christiansborg med medicinsk cannabis som hovedtema.

Blandt arrangørerne og deltagerne er Mads Pedersen, som både er direktør for Aurora Nordic i Odense og næstformand for den nystiftede brancheforening Medicinske Cannabisproducenter, hvis medlemmer foreløbigt tæller de tre store fynske virksomheder Aurora Nordic, Spectrum Thereapeutics, begge Odense, samt Schroll Medical, Årslev.

Annonce
På Fyn er tre store virksomheder i øjeblikket i gang med at producere medicinsk cannabis, men flere andre er ved at etablere sig. Her er det planter hos Spectrum Therapeutics, der har til huse i Stige. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Læger og patienter

Medicinske Cannabisproducenter blev stiftet i oktober og skal - blandt andet - være talerør for de producenter, som har investeret trecifrede millionbeløb i produktion af medicinsk cannabis, som i Danmark kører under en fireårig forsøgsordning, der nu er to år gammel. Endnu er der dog ikke noget dansk produkt på markedet, og det tripper blandt andre Mads Pedersen, der også ejer tomatgartneriet Alfred Pedersen & Søn, gevaldigt for at få.

- Det skulle undre mig, om ikke vi er nogle stykker, der har det snart, og jeg synes bestemt, jeg kan se lys for enden af tunnellen, men det har været en hårdere og længere rejse, end vi havde forestillet os. Det er ingen hemmelighed, siger Mads Pedersen, der sidder med i en paneldebat under konferencen, hvor også det kommunale Odense Invest er repræsenteret.

Udfordringerne med forsøgsordningen bliver også beskrevet i oplægget til konferencen: "Forsøgsordningen i sin nuværende form har dog givet udfordringer for både patienter, læger og producenter. Skal vi adressere udfordringerne i tide, kræver det mere viden og et styrket samarbejde mellem læger, forskere, patienter, politikere, embedsværk og producenter."

- Ideen er at prøve at den brede vinkel på debatten og på at få en dialog på tværs af både læger og medicinsk uddannede personer med interesse i cannabisområdet. Mange konferencer handler om enten det ene eller det andet - enten den medicinske del eller politiske del - her prøver vi at lave en dag, hvor alle interessenter i Danmark har mulighed for at komme med indspark, siger Mads Pedersen.

Konferencedeltagerne tæller udover erhvervslivet også flere politikere, herunder tidligere sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), Jan E. Jørgensen (V) samt Jan Johansen (S), flere læger og patientforeninger, herunder Epilepsi foreningen og Colitis Crohn-foreningen.

Konferencen er lukket og således ikke åben for tilmelding for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Ærø får en helt ny uddannelse: Marstal Navigationsskole åbner en færgeføreruddannelse i efteråret

Svendborg

Plejehjem åbner for flere besøg

Annonce