Annonce
Fyn

Med stædighed kommer man til Faaborg: Helle besluttede sig for at gå 50 kilometer

Helle Brunse kobler flere gange om ugen af ved at gå ture. Sædvanligvis holder hun sig til omkring 10 kilometer. Privatfoto
Onsdag morgen forlod Helle Brunse sit hjem i Søndersø. Det ene skridt tog det andet, og knap ni timer senere var hun i Faaborg.
Annonce

Nordfyn: Onsdag kunne en kvinde ses vandrende fra Søndersø i retning mod det sydlige Fyn. Det var Helle Brunse. Salgsleder hos Superbrugsen i Søndersø og medlem af kommunalbestyrelsen for Venstre.

Hun er vant til at gå ture, normalt på omkring 10 kilometer, og så var det en dag, at hun begyndte at spekulere:

- Jeg kom bare til at tænke på, hvor langt man egentlig kan gå.

Helle Brunse fortæller, at hun er stædig anlagt. Derfor besluttede hun sig for at se, hvad der ville ske, hvis hun fortsatte med at sætte det ene ben foran det andet.


Der var ikke noget planlægning. Jeg bestemte mig bare for at gå. Jeg valgte vejen til Faaborg, fordi jeg har familie der og derfor kender vejen.

Helle Brunse


- Der var ikke noget planlægning. Jeg bestemte mig bare for at gå. Jeg valgte vejen til Faaborg, fordi jeg har familie der og derfor kender vejen.

Annonce

Holdt igen med at fortælle

Hun forlod sit hjem klokken syv om morgenen. Forinden havde hun holdt lidt igen med at fortælle, hvad hun havde sat sig for.

- Så havde det været pinligt, hvis jeg ikke havde gennemført.

Vejret var fint, og hun kom flyvende fra start.

- Jeg gik og tænkte, at jeg da gik så stærkt, at jeg endte med også at gå hjem igen, men det gjorde jeg så ikke... Det er altså en lang tur.

Hun vidste ikke rigtigt, hvad hun havde givet sig i kast med. Hun havde bestemt sig for, at det var okay at stoppe i Broby efter cirka 30 kilometer. Men hun havde gode ben og valgte uden videre betænkeligheder at fortsætte.

Annonce

Skete ikke en disse

Skete der nogle spændende ting undervejs?

- Overhovedet ikke. Der skete ikke en disse. Ikke udover, at jeg blev overrasket over, hvor tæt bilerne kørte. At der ikke blev holdt afstand, når man kom gående. Jeg mødte faktisk ikke rigtig nogen mennesker. Der var ikke andre, som havde fået samme skøre ide.

Helle Brunse havde taget vand og rugbrød med, men det udviklede sig ikke til nogen hyggestund i grøftekanten, da hun skulle spise og drikke.

- Jeg turde ikke holde pause. Jeg holdt ikke én eneste. Jeg tænkte, at så kom mine ben aldrig i gang igen. Så det var gående spisning.

Annonce

Bilerne tæt på

Under hele turen lyttede hun til en lydbog, en krimi, som hun næsten nåede at høre det hele af.

- Det er jo ikke sådan, at turen til Faaborg er sådan gå-rute-agtig. Du går bare med bilerne klods op og ned af dig hele tiden. Så derfor var det meget rart at have noget lyd i ørerne. Det har jeg altid, når jeg går tur.

Var du i krise undervejs?

- I Svanninge Bakker, hvor det ene ben satte lidt ud, der var jeg lidt træt af det hele. Men jeg ville i mål.

I takt med at hun nærmede sig Faaborg, blev benene tungere og tungere. Hun havde håbet, at byskiltet ville markere, at hun havde gået de 50 kilometer. Men der manglede hun endnu to kilometer og måtte gå en tur ned omkring havnen.

- Jeg er så stædig, at havde jeg skullet gå det sidste stykke på hænderne, så havde jeg også gjort det. Til sidst havde jeg godt nok ondt i benene og måtte slæbe mig frem.

Annonce

Glad for sig selv

Helle Brunse endte med at gå de 50 kilometer på otte timer og 52 minutter. I "mål" blev hun hentet af sin mand. Hjemme igen skulle der punkteres vabler og slappes af, og med indledningen "når den daglige gåtur stikker lidt af" blev bedriften delt på Facebook.

- Jeg synes, at det var fedt, og bagefter bliver man så glad for sig selv. Jeg skal helt sikkert prøve noget lignende igen på et senere tidspunkt.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Mekanikeren var selv i tvivl i morges: De færreste ved, hvordan de tænder for tågelygterne

Svendborg

Mand reddet op af Svendborg Havn

Faaborg-Midtfyn

Elev på Tingagerskolen testet positiv for corona: Alle elever i klassen og en lærer er sendt hjem

Ærø For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Svendborg

Taxachauffører med opfordring til bilister i tågen: Hold afstand, husk tågelygter og sænk farten

Annonce