Annonce
Fyn

Med forbehold for ændringer: Her er sted og tidspunkt for næste vaccineudrulning i Middelfart Kommune

Danmark har netop fået en ny sending vacciner fra Moderna. Foto: Mads Dalegaard
Næste etape af vaccineudrulningen er lige rundt om hjørnet. Selvom tingene hurtigt kan ændre sig, er der nu lagt en plan for sted og dato i Middelfart Kommune.
Annonce

Nordvestfyn: Hvor langt er de med udrulningen af vaccinen i Middelfart Kommune? Sådan kan man opsummere den nysgerrighed, en af avisens læsere, Kai Have, går rundt med lige nu, hvorfor han har spurgt Fyens Stiftstidende, om vi kan skaffe ham et svar.

Og det kan vi med hjælp fra Middelfart Kommunes sundhedschef, Jeanette Rokbøl, der til at begynde med tager sine forbehold.

- Det er væsentligt at pointere, at tingene ændrer sig hele tiden, og det er ikke noget, vi har nogen som helst kontrol over. Vi bestemmer ingenting. Vi forsøger bare at hjælpe vores borgere med nogle nemme løsninger, siger sundhedschefen.

Og ”nemme løsninger" er på vej, afslører hun.

Jeanette Rokbøl, sundhedschef i Middelfart Kommune. Foto: Middelfart Kommune

- Det, vi har fået lov til i samarbejde med Region Syddanmark, er, at vi formentlig, og det er vigtigt at understrege formentlig, på mandag får lov til at vaccinere alle de borgere, som er plus 65 og får hjælp i hjemmet - både personligt og praktisk hjælp. Dem vaccinerer vi to forskellige steder i kommunen.

De to steder er på plejehjemmet i Nørre Aaby i caféen og i plejehjemmet Fænøsund ligeledes i caféen.

- Vi har brug for, at der er handicaptoiletter og så videre, når folk skal vaccineres. Derfor har vi valgt, de skal til plejehjem, fortæller Jeanette Rokbøl.

Annonce

Kontakt via e-boks

Lige nu modtager de forskellige lægehuse og kommunens sundhedschef rigtig mange opkald om, hvornår vaccinen kommer. Det er dog ikke det rigtige sted at henvende sig, pointerer Jeanette Rokbøl.

- Alle borgere får en invitation i deres e-boks. Det er ikke egen læge eller mig, som man kan ringe til for at blive rykket frem i køen. Det er styret med stram hånd fra Sundhedsstyrelsen af. Både egen læge og jeg får rigtig mange telefonopkald, og selvom vi gerne ville, kan vi desværre ikke hjælpe.

- Vi håber selvfølgelig, at vi meget hurtigt kommer videre med vaccinationerne, og det er lovende, at vi forventer at kunne være færdige med at vaccinere hele Danmarks befolkning inden sommerferien. Det lyder bare dejligt, lyder det fra Jeanette Rokbøl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Annonce