Annoncørbetalt indhold

Me tykkããmme Odensesta

Ellindur Erlingsson, 19 år, er kommende lastvognchauffør og behandler gaffeltrucken med stor ekspertise. Han går i den internationale klasse på Syddansk Erhvervsskole og er nu på vej mod et praktikophold i Barcelona.

International stemning omkring gaffeltrucken

Ellindur Erlingsson, 19 år, er kommende lastvognchauffør og behandler gaffeltrucken med stor ekspertise. Han går i den internationale klasse på Syddansk Erhvervsskole og er nu på vej mod et praktikophold i Barcelona.

Jo, seks finske erhvervsskoleelever kan godt lide Odense og skolens internationale gaffeltruck-kursus

Stemningen er international og sproget engelsk, når ikke de seks finske gaffeltruck-kursister uforvarende falder tilbage til deres modersmål, eller når Ellindur Erlingsson glemmer, at kollega Santtu Rytkonen fra byen Siilinjãrvi altså ikke forstår sydfynsk.

I Syddansk Erhvervsskoles Transport & Logistik-afdeling på Petersmindevej er man vant til at arrangere internationale kurser, og faglærer Anita Arndal Dietz beskriver skolens finske gæster som ”enestående søde og dygtige til at lære”.

Ud over at blive skrappe til at håndtere en gaffeltruck forstærker de internationale elever deres personlige og teoretiske kompetencer og netværk, lige som de får kulturelle oplevelser ud af opholdet.
”Vi kan godt lide Odense”, fortæller Santtu Rytkonen, 21 år, hvilket oversat til finsk hedder: Me tykkããmme Odensesta.

Santtu Rytkonen har for en stund glemt alt om far, mor og to søskende derhjemme. Han og de andre unge finner, som han ikke kendte på forhånd, har gået Odense tynd under deres ugelange ophold i den fynske hovedstad.

På arbejdstøjets frakkelomme lader hjemskolens navn sig let aflæse: Savon Ammattija Aikuis Opisto. Her er han tilmeldt et voksen-uddannelsesprogram af et års varighed, og han ved egentlig ikke, om han får brug for sit danske B-certifikat for gaffeltruck hjemme i Finland. Det vil vise sig. Under alle omstændigheder er han sikret arbejde, når han her til foråret er færdig med sin tekniske uddannelse.

Annonce

Internationalt udsyn

Ellindur Erlingsson, 19 år, håndterer gaffeltruckens apparatur med langt større lethed end den bowlingkugle, han så tit sendte i renden under gårsdagens aftenspil med finnerne. Ellindur endte på sidstepladsen i den dansk-finske konkurrence.

”Jeg er nok bedre til at køre truck end bowle”, erkender han.

Trods navnet er Ellindur Erlingsson pæredansk, men med færøske forældre. Han stammer fra Svendborg og vil være vejgodschauffør. Egentlig kunne Ellindur lige så godt tage et almindeligt truckførerkursus, men som elev i den internationale klasse på Syddansk Erhvervsskole fandt han det rigtigst at blive undervist på engelsk. Ellindur vil gerne lære sprog og har internationalt udsyn. Han har tidligere sammen med fynske murer-, maler- og it-elever været i praktik i Malaga, Spanien, og endnu et praktikophold som lastbilchauffør venter ham i Barcelona.

”Jeg kunne godt tænke mig at arbejde i udlandet. Min far er sømand og har fortalt meget om USA, så måske bliver jeg langturschauffør der og starter eget firma,” fortæller Ellindur, som heller ikke vil udelukke, at Finland kunne blive et fremtidigt hjemland.

”De finske truck-kursister har i hvert fald gjort et rigtig godt indtryk,” konstaterer Ellindur.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.