Annonce
Fødselsdag

Matematikeren Hans Jørgen Munkholm var en blændende underviser. Nu fylder han 80

Hans Jørgen Munkholm fylder 80 år onsdag den 1. april.

Hans Jørgen Munkholm blev student fra Birkerød Statsskole 1959. Han blev i 1966 mag.scient. og i 1972 lic.scient. fra Aarhus Universitet.

Han blev ansat ved Syddansk Universitet, det daværende Odense Universitet, da der blev oprettet et Matematisk Institut i 1972, og her var han ansat, indtil han gik på pension i sommeren 2010.

Hans forskningsområde var algebraisk topologi. Han har i forskellige perioder været gæsteprofessor ved amerikanske universiteter i Chicago, Princeton, Maryland og Notre Dame, i alt i fem år. Desuden har han været på kortere forskningsophold ved forskningsinstitutter i Princeton og Berkeley.

Han har altid været optaget af undervisning. I begyndelsen af 1960’erne var der mangel på færdiguddannede matematikere, så allerede efter første studieår blev han ansat som instruktor for egen årgang, og efter yderligere tre år blev han amanuensisvikar.

Ved Syddansk Universitet blev han udnævnt som årets underviser i det naturvidenskabelige hovedområde både i 1994 og 2004.

På det administrative område har han været dekan for naturvidenskab i perioden 1985-91. Han var også i flere omgange institutleder. I mange år var han formand for censorkorpset i matematik ved universitets-uddannelserne.

Kort før pensioneringen blev det desværre konstateret, at han havde Parkinson. Han gik så aktiv ind i Parkinsonforeningen, hvor han fik genoprettet Parkinsonforeningens Odense Klub, og i perioden 2015-17 var formand for Parkinsonforeningen Kreds Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Mistillid, illoyalt og ufortjent: Fond opsiger samarbejde om solcellepark med forening, den selv har stiftet

Annonce