Annonce
Faaborg-Midtfyn

Comeback til omstridt kirkekunst: Jim Lyngvilds fotostater kommer op at hænge i Faaborgs gamle slagteri

Jim Lyngvilds syv gigantiske billeder med bibelske motiver blev vist frem i Faaborg Kirke sidste sommer. I år kan de opleves i Tulipbygningen på slagterigrunden. Arkivfoto: Michael Bager
20.-22. maj rykker musikteaterstykket "Traktor - Folkets poesi" ind i Tulipbygningen på havnen i Faaborg. Forestillingen er med til at skyde sommerens aktiviteter i gang på den gamle slagterigrund. Senere kommer bl.a. Jim Lyngvilds kirkekunst op at hænge.

Faaborg: Kunstnerne Els Cools og Oliver Streich er i gang med at kreere et stort kunstværk på gavlen af Direktørboligen på den gamle slagterigrund.

På plænen ved siden af skaber Bruno MacDonald miniatureudgaver af Klokketårnet, der indgår i en kunstinstallation sammen med kunstværket på Direktørboligen.

Netop kunst og kreativitet er blandt temaerne for sommerens aktiviteter på den gamle slagterigrund, hvor både plænen og Tulipbygningen bliver taget i brug. Også outdoor og maritime events kommer i fokus i løbet af sommeren, lyder det i en pressemeddelelse fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Annonce

Fyn rundt på traktor

20.-22. maj inviterer Nordic Performance Art og Faaborg-Midtfyn Kommune byens borgere til fem særforestillinger af musikteaterstykket "Traktor - Folkets poesi". Det er performancekunstner Tine Louise Kortermand, der på sin guldfarvede traktor har kørt rundt på Fyn og samlet historier op fra folk, hun har mødt på sin vej. Det er der kommet en helt særlig forestilling ud af, som borgerne i og omkring Faaborg nu har mulighed for at opleve.

Els Cools, Oliver Streich og Bruno MacDonald arbejder på kunstprojekt på og omkring direktørboligen på Slagterigrunden. Håber er, at værket er færdig til kulturnatten - om vejret vil. Foto: Maria Retoft Pedersen

Forestillingen bliver vist fem gange i dagene 20.-22. maj, og der er 50 billetter til hver forestilling. Billetterne er gratis, men skal bestilles på forhånd på https://nordicperformanceart.dk/events-2/

Annonce

Jim Lyngvilds kirkekunst

Sidste sommer trak Jim Lyngvilds kirkekunst turister i tusindvis til Faaborg Kirke. I år kan byens borgere og turister opleve de syv fotostater i Tulipbygningen. Det er den lokale erhvervsmand Ole Billum, der har givet kommunen lov til at låne billederne.

Har du ideer til aktiviteter?

Fra 15. maj til 15. august kan privatpersoner og foreninger være med til at skabe liv på den gamle slagterigrund.

Grundlæggende skal man selv stå for at afvikle aktiviteterne, men kommunen hjælper med at få det praktiske på plads, så aktiviteten kan gennemføres, herunder adgang til strøm m.v. Der er mulighed for at søge støtte fra kommunens udviklingspulje.

Af hensyn til sikkerheden er der et maksimalt deltagerantal på 150 personer for aktiviteter i Tulipbygningen.

Gældende Covid-19 restriktioner og anvisninger skal følges.

Interesserede kan se mere på www.fmk.dk/faaborg

Borgmester Hans Stavnsager (S) glæder sig over, at billederne kommer op igen:

- Vi er rigtig glade for, at endnu flere nu får mulighed for at opleve billederne i de rå rammer i Tulipbygningen. Vores håb er, at vi til sommer - kombineret med åbningen af Øhavsmuseet - vil opleve et havneområde med masser af liv, siger han.

- Det er afgørende for kommunalbestyrelsen, at der skabes liv både på havnen og i bymidten. Derfor arbejder forvaltningen også lige nu med prøvehandlinger, der skal understøtte bylivet på Torvet.


Vi er rigtig glade for, at endnu flere nu får mulighed for at opleve billederne i de rå rammer i Tulipbygningen. Vores håb er, at vi til sommer - kombineret med åbningen af Øhavsmuseet - vil opleve et havneområde med masser af liv.


I løbet af sommeren bliver der også mulighed for at sætte sin egen kreativitet løs, når Tingcentralen åbner en pop up-afdeling i Tulipbygningen.

Annonce

Liv på plænen

På græsplænen mellem det gamle frølager, hvor Øhavsmuseet åbner 18. juni, og Tulipbygningen vil der i løbet af sommeren også poppe forskellige events op, ligesom der på plænen vil blive sået insektvenlige blomster.

Arkitektstuderende fra Aarhus kommer i løbet af juni også forbi for at lave uderumsmøbler til plænen.

Det våde majvejr besværliggør arbejdet for kunstner Bruno MacDonald. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Ærø For abonnenter

Hverken glamping eller hotel: Søbygaards fremtid er på plads

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Svendborg

Bøderegnen fortsætter: Politiet giver bøder til yderligere 10 bilister på Nyborgvej

Navne For abonnenter

Nekrolog: Inga Jønsson var et socialt samlingspunkt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Det ser uhyggeligt ud: Danmarks bedste motionsrute stinker af døde fisk

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Faaborg-Midtfyn

Øfærgen aflyser afgange - har tekniske problemer

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Først erobrede de Svendborg Havn: Kammerateriet-kammerater åbner strandbar i Haderslev

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Svendborg

11 bøder på 40 minutter: Bilister blæser på vejarbejde

Ærø For abonnenter

Jens Weiss er gal: - Jeg kan ikke længere stå model til det her

Svendborg

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

Annonce