Annonce
Ærø

Marstals pokalindsats gav genlyd i Fodbolddanmark: AGF, de (næsten) druknede

Marstal/Rise kæmpede mere end bravt onsdag aften og havde læmge mægtige AGF i tovene. Her er det anfører Mathias Grydehøj, der forsvarer. Foto: Katrine Becher Damkjær
Marstal/Rises næsten-sensation mod AGF sendte chokbølger gennem sportspressen, mens AGF's kinddans med fiaskoen gav anledning til morsomheder på sociale medier.

Marstal: Det gav genlyd i hele (Fodbold)danmark, da amatørerne fra Marstal/Rise var få minutter fra den største pokalsensation i nyere tid mod mægtige AGF.

Aarhus Stiftstidendes mand på Marstal Stadion, Kim Robin Graahede, refererede i sin reportage "Tæt på pokal-exit på Ærø: AGF, de (næsten) druknede" til Carsten Jensens Marstal-epos og byens tidligere storhed med pulserende sømandsliv og bredskuldrede sømænd.

- Ok, der findes fortsat bredskuldrede mandslinger her på sydsiden af Ærø, lidt over en times sejlads med motoriseret færge fra "fastlandet" Fyn, og én af dem hedder Mathias Grydehøj. Denne mandsling af en midtstopper sendte onsdag aften sin ø, sit hold ud på lidt af en drømme-sejlads, da han kort før pausen mod superligamandskabet AGF, dem fra Aarhus, bragte Marstal/Rise foran i pokalbraget på Marstal Stadion, skrev han og tilføjer, at der til sidst blev vist vej på søkortet af indskiftede rutinerede kræfter.

Bold.dk skrev, at AGF var tæt på en fiasko, mens Jyllands-Posten mente, at aarhusianerne var på vej mod et pokalchok, der gav mindelser om Brøndbys nederlag til jyllandsserieholdet Skagen i 1987.

Annonce

Host fra jamaicansk orkan

Ekstra Bladets mand på stadion, Jan Kjeldtoft, som til daglig bor i Svendborg, havde også de store superlativer fremme i sin dækning og skrev, at AGF'erne blev blæst om kuld af stolte søfolk og "resterne af den tropiske orkan Dorian".

- De stolte ærøboer var fire minutter fra himmerige! Så smadrede et enkelt host fra de døende rester af en jamaicansk orkan tilsat en dårlig målmands-beslutning det hele, skrev han, mens de fynske dagblades Leif Rasmussen mente, at det var vinden, der gjorde det af med Marstals sensation.

- Men inde i cafeteriaet blev der sunget Marstal-sange og klappet i takt efterhånden som spillere og ledere dukkede op efter en jætteindsats, der vil blive husket for andet end det grusomme vejr, der dog ikke hindrede Ærøfærgens sikre sejlads, sluttede han sin reportage.

Også på de sociale platforme såsom Twitter har kampen givet genlyd, og her er der plads til humor og selvironi. Som sportsjournalist og AGF-fan Thomas Gravgaard skriver:

- 6-2 på udebane! Kom bare an, alle!

Den bliver toppet af marstaller og Brøndby-fan Tor Scavenius, som havde en fest på Marstal Stadion, hvor han live-tweetede kærligt-spydige kommentarer til arvefjenden. Blandt andet det her svirp:

- De medrejsende gf fans fejrer 2-2 scoringen som havde de vundet Danmarksmesterskabet... Rolig bitches, I har udlignet mod et fynsseriehold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hudsygdom kan være skyld i patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];