Annonce
Søsiden

Marstal Navigationsskole: Farvel til et meget anderledes år

Helle Bak Poulsen, rektor, Marstal Navigationsskole. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Søsiden-nytårsstatus af rektor Helle Bak Poulsen, Marstal Navigationsskole

Af  Helle Bak Poulsen, rektor, Marstal Navigationsskole.

MARSTAL:  Det er ganske enkelt umuligt at skrive 2020 uden at skulle skrive corona-pandemi eller covid-19. Således har årets gang på Marstal Navigationsskole naturligvis også været præget af den verdensomspændende og uhyggelige virus, selvom Ærø som ø har været forskånet for smittespredning i større omfang.

DEN 11. MARTS 2020 blev alle studerende, elever og personale, ja, som alle andre i hele landet, sendt hjem, og Marstal Navigationsskole var således formelt lukket indtil den 1. august 2020.
I løbet af foråret praktiserede vi som resten af verden online-undervisning, online-møder, online-kurser og online-vejledning, indtil de første åbninger bød sig på. Kystskipperne og tredje årgang på HF-Søfart fik lov til at møde op og modtage fysisk undervisning. Samtidig begyndte vi at åbne for fysisk tilstedeværelse på de aktiviteter, der krævede fremmøde. Især simulatorsejlads og GOC-kurserne kræver jo, at skolens udstyr anvendtes.

Annonce

ALLE BLEV klar til eksamener, som forløb forskriftsmæssigt, og der blev den 19. juni 2020 holdt tre gange dimissioner, en for kystskippere, en for sætteskippere og en for skibsførere, samt deres pårørende, men uden andre gæster. Det var en meget anderledes oplevelse, men bestemt hyggelig og nærværende med fokus på dimittenderne. Ugen efter gentog vi seancen for HF-Søfart og sendte de unge og håbefulde studenter ud i verden med håb om gensyn efter optjent sejltid.

HENHOLDSVIS den 3. og 12. august 2020 startede navigatørerne og HF-Søfart så op igen for fuld skrue. Der var indhentet, læst, tænkt og skrevet retningslinjer til alle tænkelige situationer for at undgå smittespredningen, og i skrivende stund har der ikke været et positiv-testet tilfælde på skolen. De studerende passer rigtigt godt på sig selv og hinanden. Vi har ikke haft så mange arrangementer af social karakter eller gæster udefra med spændende oplæg, men vi gemmer godt på alle de gode ideer, indtil vi må igen.


Med stor glæde og taknemmelighed har Marstal Navigationsskole modtaget donationer af forskellig art og til forskellige formål i 2020.


KURSUSAKTIVITETERNE har selvfølgelig også været mærket af de forskellige retningslinjer, coronavirus medførte. Heldigvis har efteråret budt på kursister både i huset og ude i landet og verden – hjemmefra.

MED STOR glæde og taknemmelighed har Marstal Navigationsskole modtaget donationer af forskellig art og til forskellige formål i 2020. Støtteforeningen for Marstal Navigationsskole har doneret et fantastisk flot og stemningsfyldt filmprojekt med en syv minutters hovedfilm om livet som elev på HF-Søfart i Marstal og tre mindre film, hvoraf en også indeholder et lille portræt af en skibsførerstuderende. Materialet kan stadig ses på de sociale medier og bruges i rekrutteringsarbejdet, som foregår i efterårs-og vintermånederne.

A. P. MØLLER og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har gavmildt og venligt bevilget et beløb på 3,5 millioner kroner til brug for undervisningsfartøjer og faciliteter til brug for studerende og kursister. Et større projekt, der omfatter fire fartøjer samt lokaler på havnen til omklædning og opbevaring og som blev realiserbart i sit fulde omfang, da Den Danske Maritime Fond bevilgede 1,2 millioner til de to øvelsesjoller, som indgår i projektet.

DEN 1. DECEMBER 2020 bød vi velkommen til det første hold færgenavigatører. De var ventet, og Marstal Navigationsskole er klar til at uddanne dem til det segment, som nu på forsøgsbasis har fået deres egen nationale uddannelse.

GODT nytår - forhåbentligt med aftagende retningslinjer, faldende smittetryk og masser af solskin til alle.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Se billederne: Svendborg-skibsværft har naboens dok i dok

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Emil Lærke er tabt for GOG og skifter til Lemgo til sommer og direktør Kasper Jørgensen er virkelig ærgerlig over det.

Erhverv For abonnenter

Gasværksplanerne begraves: Bibliotek spilles ind som alternativ Rema-placering

Faaborg-Midtfyn

overblikket her: Sådan er de enkelte skoler ramt lige nu - mindst 299 elever er i alt sendt hjem

Langeland For abonnenter

Firma satser på udstyr til professionelle livsnydere

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Langeland For abonnenter

Hvad er det Rema undersøger: Borgmester undrer sig over hemmelighedskræmmeri

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Ærø

Slimsavlende bramgås aflivet i Marstal: Testet positiv for fugleinfluenza

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Faaborg-Midtfyn

Bydel hårdt ramt: - Det er ikke hvert døgn, vi ser sådan en stribe tyverier

Ærø For abonnenter

Ærø-pushere deler visitkort ud til børn og 'ønsker folket god ryger': Nu reagerer mor fra Marstal

Sport

DHG-piger sultne, mens Gudme og Otterup får friweekend på grund af corona-smitte hos Aalborg EH og Roskilde

Annonce