Annonce
Søsiden

Marstal-glad kunstner favner færgeleje med værker

Sangerinden Kate Svanholm fra 1970'er-punkbandet Lost Kids kysser en fugl i Hans Krulls værk ved  Ærøxpressens leje i Marstal. Værket findes også i en anden udgave som gavlmaleri i Fiskergade i Aarhus. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
- Værket har ikke noget navn. Kald du det bare noget med ”måge-søpapegøje-grolle-kys”, siger Hans Krull.
Annonce

MARSTAL: Havnevandrere og rejsende med m/f Ærøxpressen favnes i færgelejet i Marstal af kunst skabt af Hans Krull. I år er der tilføjet to nye værker. Lokationen er ikke tilfældig.

Kunstneren med adresse i det østjyske har nære familiære bånd til Ærø og er født i Svendborg:

- Meget af min personlige identitet ligger i Marstal. Hele min familie bor der. Jeg er glad for byen. Det er der, mine patriotiske tilbøjeligheder er knyttet til, fastslår Hans Krull.

I 2006 skabte Hans Krull og Søren West i samarbejde med skulpturstøberiet i Svendborg værket "I skal ikke blive glemt". Teksten på stenen mindes krigssejlerne og er skrevet af Marstal-forfatteren Carsten Jensen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Sammen med Søren West skabte Hans Krull i 2006 værket ”I skal ikke blive glemt”. Skulpturen af granit og bronce er placeret ved færgelejet på nokken af dampskibsmolen og omgivet af marstalgrønne bænke. Værket mindes søfolks indsats under anden verdenskrig og har tekst af Hans Krulls nære ven, forfatteren Carsten Jensen fra Marstal.

Dette farverige, Marstal-inspirererde værk skabt af Hans Krull og Peter Birk udfylder en stor del af sydvæggen på HCC Bådeværft. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

På den anden side af færgelejet har Hans Krull sat sit kunstneriske præg på HCC Bådeværfts store hal. Sammen med kunstneren Peter Birk har Hans Krull i år skabt et malet værk med farverige tråde til Marstal og søfartsbyens rige, maritime historie.

Det tredje og nyeste Hans Krull-værk omkring færgelejet pryder en betonvæg foran ESSO-beholderen.


- Meget af min personlige identitet ligger i Marstal.

Hans Krull, kunstner bag værker ved færgelejet i Marstal.


I det lange, mandshøje værk indgår kyssende fugle som stærkt elementer. Fuglene kysser ansigter af så forskellige profiler som skibsreder Jan Fabricius, Marstal og sangerinden Kate Svanholm fra 70’er-punkbandet Lost Kids.

- Værket har ikke noget navn. Kald du det bare noget med ”måge-søpapegøje-grolle-kys”, foreslår Hans Krull.

Inspirationen til værket favner bredt. Den går bl. a. tilbage til 1970’erne, da Hans Krull havde et samarbejde med punksangerinden i forbindelse med et pladeomslag samt en forestilling baseret på materiale fra bl. a. Marstal Søfartsmuseum.

Jan Fabricius kommer ind i billedet da kunstneren havde et foto, hvor Jan Fabricius på Birkholm står med en papegøje.

En særlig finurlighed ved værket er, at et udstikkende rør i muren fungerer som kikkert for øjet af en kaptajn.

Omgivet af bl. a. en grolle (marstalsk for gråspurv), albatrosser og en søpapegøje har Jan Fabricius også fundet sin centrale plads i Hans Krulls værk. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Annonce