Annonce
Fyn

Markant kulturperson og far til fem vil i byrådet: - Jeg kan blive helt grædefærdig over ungemiljøet

Kulturchef Lasse Tajmer fra Tobaksgaarden i Assens vil gerne i byrådet. Selv om jobbet i kulturhuset er travlt, så er han overbevist om, at de ansatte og frivillige omkring kan løfte opgaven, hvis han bliver valgt ind og dermed skal lægge en del timer i politik. Privatfoto.
Lasse Tajmer er en kendt kulturperson - ikke mindst i Assens, hvor han bor. Nu går han også efter en plads i byrådet.

Assens: En markant kulturperson i Assens - og på resten af Fyn -  er parat til at stille op til byrådet, når der er kommunalvalg til november.

Det er 58-årige Lasse Tajmer, kulturchef på det regionale spillested og kulturhus Tobaksgaarden i Assens, der har meldt sig under de røde faner hos Socialdemokratiet i kommunen.

Det har han netop meddelt partiet.

Annonce

- Det er ingen hemmelighed, at jeg gennem de seneste mange valgperioder har fået opfordringen, siger Lasse Tajmer, der har været medlem af Socialdemokratiet i mange år og de seneste seks år har engageret sig i Assens-kredsen - indtil nu på de indre linjer.

Grædefærdig over ungemiljø

Lasse Tajmer har i snart 17 år huseret i Assens. Inden da satte han igennem en årrække markant aftryk som kommunal eventmager i Svendborg. Han ønsker selvfølgelig at få kulturen højt på dagsordenen, hvis han bliver valgt ind.

Ellers peger han på, at man bør råbe mere op om Assens og andre egne af den sydlige del af kommunen, når det kommer til befolkningsvæksten. Eller manglen på samme.

- Der er en smule befolkningstilvækst i den nordlige del af kommunen. Det kan vi takke Odense og Middelfart for. Det er kommuner, som ekspanderer helt vildt. Tilvæksten ser helt anderledes ud i den sydlige del af vores kommune. Der er mildest talt plads til udvikling, siger Lasse Tajmer, der blandt andet mener, at Assens by trænger til at komme op i et lidt større "gear".

Han har desuden ambitioner om at gøre mere for de unge. Blandt andet på baggrund af de mange problemer, der er med hærværk forskellige steder i Assens.

- Jeg kan blive helt grædefærdig over ungemiljøet, som nærmest er ikke-eksisterende i en købstad som Assens by. Her er virkelig udviklingspotentiale - for at sige det pænt, siger Lasse Tajmer, der eksempelvis forestiller sig væresteder, hvor de unge har nogle voksne, de kan spejle sig i.


Jeg kan blive helt grædefærdig over ungemiljøet, som nærmest er ikke-eksisterende i en købstad som Assens by. Her er virkelig udviklingspotentiale

Lasse Tajmer


Annonce

Far til fem og kulturchef

Lasse Tajmer er i øvrigt far til fem, hvoraf tre af børnene i dag er voksne, mens de to mindste er skolesøgende. Han mener godt, at han kan kombinere sit travle job som kulturchef med en beskæftigelse som politiker. Også selv om Tobaksgaarden årligt modtager 2,2 millioner kroner i tilskud fra kommunen samt en halv million kroner fra staten som følge af aftalen om at være et regionalt spillested.

- Jeg har i forvejen et tidskrævende arbejde, så det største dilemma er, at der kun er 24 timer i døgnet. Når det er sagt, er jeg bevidst om, at der naturligvis vil være situationer, hvor inhabilitetskortet må smides. Her tænker jeg naturligvis på politiske sager, der måtte handle om Tobaksgaarden. Sådan er spillereglerne. Omvendt så har jeg, netop på baggrund af mange års godt samarbejde med kommunens embedsmandsværk og politikere, stor tillid til systemet, forklarer Lasse Tajmer.

- Jeg ser ingen problemer i det, og det gør Socialdemokratiet åbenbart heller ikke, understreger kulturchefen.

Formanden for Tobaksgaarden, Søren Edlefsen, stiller op til byrådet for Venstre. Har I talt om, at I begge kan risikere at komme i byrådet - for hvert sit parti?

- Ja, det har vi. Det er der ingen af os, der har nogen problemer med overhovedet. Vi har haft et fortrinligt samarbejde omkring Tobaksgaarden. Hvorfor skulle vi ikke føre det gode samarbejde ind i byrådet, spørger Lasse Tajmer.

Annonce

S er "skideglade"

Kredsformand for Socialdemokratiet i Assens Kommune, Jens Rosenberg, henviser til Poul Hvid Jensen på spørgsmålet om, hvad Tajmers kandidatur kan få af betydning.

Poul Hvid Jensen er formand for Socialdemokratiets kandidatudvalg. Han fortæller, at det er jobbet som kulturchef, der tidligere har afholdt Tajmer fra at gå ind i politik på den måde.

- Jeg har snakket med Lasse (Tajmer, red.) om det i mange år. Nu er han kommet så vidt, at han mener, at han kan kombinere jobbet i Tobaksgaarden med at være en offentlig kendt person, siger Poul Hvid Jensen, der kalder Tajmer en stor gevinst.

- Det er vi ekstremt glade for. Vi har haft ham med backstage i mange år, og vi er - for at sige det bramfrit - skideglade for, at han offentliggør det nu. Lasse er ikke en hr. hvem som helst i kulturlivet, mener Poul Hvid Jensen.

Socialdemokratiet afholder urafstemning i løbet af april og maj. Grundlovsdag forventer man at offentliggøre resultatet - og det samlede hold, der stiller op til kommunalvalget til november.

Lasse Tajmer

Lasse Tajmer er 58 år og født i København.

Han har boet på Fyn siden 1985. Han bor i Assens med sin kæreste og er far til fem - heraf tre er voksne piger, som alle bor i København.

Tajmer er bestyrelsesmedlem på Peter Willemoesskolen, bestyrelsesmedlem i Film Fyn, udpeget af byrådet i Assens Kommune, medlem af Kulturforum, etableret af Assens Kommune, og suppleant i bestyrelsen for Assens Fjernvarme.

Derudover har han været aktiv deltager i flere kommunale arbejdsgrupper.

Annonce
Ærø For abonnenter

Kommunalpolitisk prisfest: Gift i grundvandet er ikke farligt, men det er Facebook

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Tidligere Troense-kok bag tremmer i tre år: Stort narkosalg og dopingbesiddelse

Erhverv For abonnenter

Pæn succes med søndagsåbne butikker i Svendborg: Det lugter af en gentagelse næste sommer

Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Navne For abonnenter

Forfatterdebutant på 66 år: Wagn Ivan Pedersen har skrevet portrætbog om en af Sydfyns sportskæmper

Debat

Kære læser: Vi vil gerne hjælpe jer ud af ekkokamrene på sociale medier, så nu gør vi alle valghistorier gratis for alle

Sport For abonnenter

GOG-trup spiller tidligt skæbneopgør i corona-epicenter

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Fyn For abonnenter

Odense-forstæder frygter gigantisk strøm-anlæg midt i idyllen: En flok rigtige svin kan spænde ben for projektet

Svendborg

Svendborg skraber bunden i ny idrætsundersøgelse: - Jeg er meget overrasket

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Faaborg-Midtfyn

Store babser i forhaven vækker opsigt: Har Berit lavet Fyns sjoveste græskarfamilie?

Kultur For abonnenter

Fynsk band har spillet over 1000 koncerter: 43 koncerter på en enkelt måned er rekord

Ærø

Tre timers ekstra sejltur: Fredag sejlede den ene tvillingefærge i ring

Annonce