Annonce
Nyt om navne

Maria er ny overradiograf på fynsk sygehus

Maria Rygaard Andersen, 44, er fra 1. januar ansat som overradiograf på Radiologisk Afdeling, Svendborg Sygehus.

Hun kommer fra en stilling som afdelingsradiograf på røntgenafdelingen på Vejle Sygehus og bliver fra det nye år en del af ledelsen på Radiologisk Afdeling, Svendborg.

- Maria Rygaard Andersen træder ind i en velfungerende afdeling, der er præget af høj faglighed og professionalisme. Med hendes stærke fokus på at sikre gode forløb for vores patienter og pårørende, er jeg sikker på, at de et godt match, lyder det fra Peder Jest, lægelig direktør, som fortsætter:

- Hun har en god tilgang til ledelse, som hun har stor interesse for. Jeg er overbevist om, at hun og medarbejderne vil forsætte af det gode spor, og jeg ser frem til samarbejdet. Netop ledelsesarbejdet og arbejdet med de bedst mulige patientforløb er nogle af de opgaver, som Maria Rygaard Andersen ser frem til.

- Jeg glæder mig til samarbejdet med medarbejderne på afdelingen. Tillid, respekt og fleksibilitet er nøgleord for mig, og jeg lægger stor vægt på åbenhed i min ledelse, det er for mig at se den korteste vej til tillid. Min ambition er, at vi sammen sikrer vores patienter og de pårørende den bedst mulige behandling, fortæller Maria Rygaard Andersen.

Hun er uddannet tandteknikker og radiograf og kommer fra en stilling som afdelingsradiograf for CT, Vejle, Sygehus Lillebælt. Hun har fungeret som både radiograf og siden teamleder på Radio Fysisk Laboratorium på Afdeling R, OUH fra 2006 til 2017.

Fra 2004 til 2006 var hun radiograf på Radiologisk Afdeling, OUH og arbejdede inden da som tandtekniker. Hun har løbende videreuddannet sig og har blandt andet diplom i ledelse og en facilitator-uddannelse.

Maria Rygaard Andersen bor i Vissenbjerg med sin mand og to børn på 14 år og 16 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Dødsfald For abonnenter

Dødsfald: Keramiker, aktivist og Tvind-mand - inden han tog afstand fra Amdi

Carsten Ringsmose, Sletterød ved Harndrup, er død, 77 år. En omstridt, meget aktiv debattør, aktivist som ung, keramiker, tidligere Tvind-leder og meget andet er borte med Carsten Ringsmoses død. Som ung var Carsten optaget af frømandsdykning og blev ansat hos Fyns Svejseteknik, der forhandlede dykkerudstyr. Interessen førte til venskaber i Motorbådsklubben Frem, senere i Sejlklubben Fjorden og Odense Sejlklub, ligesom han var medstifter af Frømandsklubben Neptun. I 1963 flyttede han i Huset på Hunderupvej i Odense, en patriciervilla, der rummede et kollektiv med blandt andre Mogens Amdi Petersen, den senere Tvind-frontfigur. Carsten ragede noget uklar med Mogens Amdi om sit keramikværksted og flyttede ud af Huset til Albanigade 17 sammen med sin læremester Flemming Ritz. I disse år deltog Carsten i en del aktivisme, der for eksempel handlede om at få handlende til ikke at sælge varer fra apartheidlandet Sydafrika. I 1965 købte Carsten og Flemming Ritz sammen med Peter Tybjerg det nedlagte Jægersminde Mejeri i Fjelsted, men det var først ægteskabet med en anden keramiker, Birgit Andersson, der gav det afgørende skub i keramik-karrieren. De blev medlemmer af og leverandører til Den Permanente og Håndarbejdets Fremme. En ansættelse på Kunsthåndværkerskolen kom i 1969, inden Mogens Amdi Petersen og Carstens veje igen krydsedes et par år senere. Keramikeren var med til at starte Den Rejsende Højskole i Ulfborg, blev formand for bestyrelsen i den selvejende institution, der på den tid i mange kredse ansås for en betydningsfuld nyskabelse. I starten af 1970'erne startede Carsten på Odense Universitet og tog senere en socialvidenskabelig kandidateksamen sideløbende med undervisning på Båring og senere Kolding Højskole. Fra 1977 og fem år frem hed arbejdspladsen Det Nødvendige Seminarium, Tvind-imperiets andet ben i Ulfborg. Det var i de år, hvor Amdi forsvandt fra offentligheden og kritikken af Tvind tog til. Man så skolen som meget topstyret og sektlignende. Carsten tog konsekvensen og stoppede som underviser og bestyrelsesformand. Siden fulgte oprettelsen af en skole og et skibsprojekt for adfærdsvanskelige børn og unge, og i det hele taget havde han gennem årene megen fokus på børns opvækst. Han var således forfatter til bøger og bidrag til bøger om børns, familiers og institutioners forhold og forskede i børns dødsulykkesårsager. Det hele med baggrund i tilknytningen til Center for Småbørnsforskning. Et halvt hundrede kronikker i Fyens Stiftstidende samt flere i andre aviser samt en hel stribe debatindlæg vidner om en voldsom lyst og vilje til at komme ud med sine synspunkter om mange emner. Skarpt skåret og skrevet, så der sagtens kunne udvikle sig en disput med andre debattører i avisens spalter over flere omgange. /RAS

Ærø

'Et par tusinde kroner': Folkemødet underdrev ø-coasters udgifter til havneleje

Annonce