Annonce
Svendborg

Mangler medlemmer: Sydfynsk fægteklub lukker

Fægteklubben Niels Juel i Svendborg har eksisteret siden 2007. Nu lukker den på grund af manglende medlemmer. Arkivfoto: Kim Rune
Fægteklubben Niels Juel i Svendborg blev startet op i 2007, men må nu lukke. Der er for få medlemmer til, at det kan løbe rundt, fortæller formand i klubben, Frank Perlon.
Annonce

Svendborg: Tilbage i 2007 kom en ny fægteklub til byen. Niels Juel hed klubben, der fik sit navn efter den lokale søhelt og admiral, der fik Valdemar Slot som belønning af Christian den 5. i 1677, og som de tre lokale "musketerer" Michael Gertsen, Carsten Dalegaard og Elmo Schreder satte gang i.

- Fægtning er hårdere, end det ser ud. Til gengæld bliver baller og lårmuskler strammet op, fordi man bevæger sig hurtigt med let bøjede ben, sagde bankrådgiver og fægteklubbens tidligere formand Michael Gertsen dengang til Fyns Amts Avis.

Han syntes, der var for langt til fægteklubben i Odense, og derfor valgte de tre herrer at starte en ny op under mottoet, at alle er begyndere.


Vi har ellers haft flere vellykkede tiltag de senere år. Men uden fægtere går det jo ikke.

Frank Perlon


Annonce

Lukker klubben

Men den sydfynske fægteklub melder nu ud, at de lukker. Det sker på baggrund af manglende interesse for sporten, lyder det fra nuværende formand Frank Perlon.

- Med baggrund i faldende medlemstal, og at klubben står uden træner efter sommerferien, har bestyrelsen truffet den tunge beslutning at lukke fægteklubben, siger han i en pressemeddelelse.

- Vi har ellers haft flere vellykkede tiltag de senere år. Vi har alt nødvendigt fægteudstyr, gode lokaler på Svendborg Gymnasium og penge på bankbogen. Men uden fægtere går det jo ikke, fortæller Frank Perlon.

Klubben har haft knap 100 fægtere - unge som voksne - som nu må henvises til klubben i Odense eller de nye klubber, som er i Nyborg og Ringe.

Afslutningsvis skal Niels Juel-klubben have en generalforsamling, hvor lukningen bekræftes af medlemmerne, oplyser Frank Perlon.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Ingen pladsbillet, intet mundbind? DSB kan intet gøre

Langeland

Klumme: Jeg savner fællessangen

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce