Annonce
Svendborg

Mangler kun en underskrift: FC Barcelona-veteraner til Thurø

Thurøs veteranhold spillede sidste år kamp mod Barcelonas gamle mænd, og senere i denne uge mødes de to hold igen, inden thurinerne får hjemmebane den 6. juni næste år. Her modtager Thurøanfører Frede Hansen en vimpel af den catalanske anfører. Arkivfoto: David Cuella
FC Barcelonas veteraner spiller opvisningskamp på Thurø 6. juni i anledning af Thurø Boldklubs 100 års fødselsdag.

Thurø: Der mangler stadig en underskrift, men en arbejdsgruppe fra Thurø Boldklub er nu så langt fremme, at man godt tør slå fast: FC Barcelonas veteranhold med flere tidligere spanske topstjerner spiller opvisningskamp på Thurø Stadion lørdag 6. juni.

Det sker som et led i et jubilæumsprogram i anledning af Thurø Boldklubs 100-års fødselsdag.

Thurø Boldklub har indkaldt til et pressemøde på Hotel Christiansminde 23. november, og her vil en delegation fra den spanske storklub møde op og underskrive aftalen om en opvisningskamp. Ulrik Sand Larsen fra arbejdsgruppen ser frem til, at de sidste brikker falder på plads.

- Det er kæmpestort for os, at det er lykkedes at få FC Barcelona til Thurø. Det er en af verdens største fodboldklubber, som har øje for, at vi på lille Thurø nu har haft vores egen fodboldklub i 100 år. Det er vi stolte af, at de vil være med til at fejre, siger Ulrik Sand Larsen.

Ulrik Sand Larsen fortæller, at de tidligere spanske stjerner bliver på Sydfyn i fire dage og blandt andet også bliver budt velkommen på rådhuset og besøger H.C. Andersen Børne- og Ungehospital i Odense.

Venskabet mellem veteranerne fra FC Barcelona og Thurø Boldklub blev indledt sidste år, da thurinerne tog på en forlænget weekend i Barcelona og spillede en kamp mod de spanske eks-stjerner. På fredag sætter 18 thurinerne igen kurs mod Barcelona og en revanche fra sidste års 0-7-nederlag, og i juni næste år er det altså FC Barcelona, der er på udebane.

Den tidligere danske FC Barcelona-stjerne Allan Simonsen kommer også til Thurø, men han nøjes med at skrive autografer på sidelinjen og deltage i en jubilæumsreception. Den 66-årige tidligere storspiller skal have ny hofte og kan derfor ikke spille fodbold.

Allan Simonsen spillede for FC Barcelona fra 1979 til 1982 og blev i 1977 kåret til Europas bedste fodboldspiller.

Veteranerne fra Thurø var sidste år i Barcelona og spillede opvisningskamp mod FC Barcelona. De to thurinere på billedet er Ulrik Sand Larsen (til venstre) og Søren Laulund. Arkivfoto: David Cuella
Allan Simonsen spillede for FC Barcelona fra 1979 til 1982. Han kommer også til Thurø, men kun for at skrive autografer. Arkivfoto: Palle Hedemann/Nordfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce