Annonce
Erhverv

Udvider i Beldringe: Lægehelikopter på fynske hænder - Vi er ydmyge og stolte

Det er helikoptermodellen EC135 fra den franske flyproducent Airbus, der kommer til at flyve fra oktober 2023. Inden da skal flyene bygges og have den karakteristiske neongule farve, som kendes fra de danske ambulancer. Foto: Uni-Fly
Fynske Uni-fly smøger ærmerne op, for om knap to år skal virksomheden overtage det nyligt vundne lægehelikopter-udbud sammen med franske SAF. Der kræver både en udvidelse af arbejdsstyrken og faciliteterne i H.C. Andersen Airport i Beldringe.

Beldringe: Den neongule farve bliver den samme, men fra oktober 2023 bliver det ikke længere Norsk Luftambulanse, der flyver de danske akut-helikoptere.

Det bliver i stedet en fynsk-fransk alliance mellem Uni-fly og franske SAF, der kommer til at flyve med akut syge danskere over hele landet.

Det knap 50 år gamle fynske helikopterfirma kommer til at stå for vedligehold og løbende service af i alt fem akutlægehelikoptere, som de to selskaber i fællesskab har bestilt og købt til formålet fra den franske producent Airbus.

Annonce

Og glæden ved at have vundet udbuddet kan mærkes på hovedkontoret hos Uni-fly, der holder til i H. C. Andersen Airport i Beldringe, fortæller administrerende direktør Thomas Meldgaard.

- Der er en grundlæggende nationalstolthed hos os på kontoret de her dage. Vi er ydmyge og stolte over at være en del af det danske beredskab, siger han.

Udvidelse står for døren

Kontrakten kommer til at få stor betydning for Uni-fly, tilføjer Thomas Meldgaard, der kom til som adm. direktør i april sidste år.

For kontrakten med regionerne har som udgangspunkt ikke nogen fast udløbsdato, men kan opsiges med to års varsel efter 10 år.

Administrerende direktør siden april 2021 Thomas Meldgaard skal nu til at udvide hos Uni-fly. Foto: Helle Andersen

Norsk Luftambulanse, der lige nu har kontrakten med regionerne, har haft det siden 2014.

- Det er et væsentlig bidrag til vores forretning, når det er så fast en kontrakt, men vi skal også lave væsentlige investeringer for at få det her nye ben at stå på, så det skal det være, siger Thomas Meldgaard og fortsætter.

- Vi betragter det som en 10-årig investering. Vi skal udvide og bygge en hel organisation op fra bunden med personale og måske en hangar mere samt administrative faciliteter.

Uni-fly A/S

Hjemsted: Beldinge

CVR-nummer: 70033313

Direktion: Thomas Meldgaard

Bestyrelse: Frank Robin Stuhr Petersen (formand), Knud Bjarne S. Petersen og Ib Sørensen.

Ejer: Frank Robin Stuhr Petersen (45 procent) og Knud Bjarne S. Petersen (55 procent)

Regnskabstal 2020 (2019 i parentes)

  • Bruttofortjeneste: 17,2 millioner kroner (21,0 mio. kr.)
  • Overskud før skat: 1.085.000 kt.  (614.000 kr.)
  • Overskud efter skat: 791.000 kr. (560.000 kr.)
  • Egenkapital: 16,2 millioner kroner (16,8 mio. kr.)
  • Ansatte: 18 (18)

Han vil ikke sætte tal på, hvor mange hoveder han præcis skal bruge, men fortæller, at det er flere forskellige fagligheder som flymekanikere, kontorpersonale og nogle stillinger i forhold til sikkerhed, som de efter krav fra myndighederne skal have ansat.

- Lige nu skal vi bruge tiden på at udvide, og vi respekterer selvfølgelig, at de nuværende har kontrakten indtil oktober 2023, men vi kigger på, om der kan overføres ressourcer og kompetencer fra det nuværende udbud, siger Thomas Meldgaard.

Annonce

Mere lufttrafik over Fyn

Selvom baserne til de danske akutlægehelikoptere allerede er fastlagt, der ligger tre i Jylland og en på Sjælland, kommer der mere trafik i luftrummet over Fyn fra 2023, fortæller Thomas Meldgaard.

Helikopterer fra Uni-fly har den karakteriste røde farve, som også ses i firmaets logo. Selvom firmaet har afdelinger i England, udtales "Uni-fly" på dansk. Foto: Uni-fly

Der kommer til at være værksted for reparationer, service og vedligehold ved hovedkontoret i H. C. Andersen Airport, hvor der også kommer til at holde en ekstra akutlægehelikopter til udskiftninger.

- Baserne er fastlagt af regionerne, som udbyder driften. Det har vi ingen indflydelse på, men der bliver mere trafik til og fra lufthavnen, fordi alt, bortset fra helt små reparationer, kommer til at foregå hos os, siger den administrerende direktør, der nu skal i gang med ansættelsessamtaler og udvidelsesplaner.

Foreløbig ligger der en bestilling på de fem nye helikoptere, der skal i drift, men hvor lang leveringstiden er, vides ikke endnu.

- Normalt ville det tage et år, inden de står klar, men vi har bestilt i god tid, så det vil ikke tage så lang tid for os, siger Thomas Meldgaard.

Uni-fly var i konkurrence med to øvrige selskaber om udbuddet af de fire fungerende akutlægehelikoptere, som regionerne driver i fællesskab.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Unge begår forbrydelser for at gå viralt: Video kan være det egentlige motiv bag betonklodssag

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Se video: For Laura er drømmescenariet en vuggestue i Vester Skerninge

Ærø For abonnenter

36 nye boliger skudt til hjørne på grund af 'væsentlig retlig mangel': - Vi har ikke været opmærksomme nok

Debat

Læserbrev: Vækst, vækst og vækst gentages unuanceret og lettere overbærende i al færgedebat

Debat For abonnenter

Færgedebat fuld af ubekendte

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Navne For abonnenter

Pigen fra Nordjylland blev en lykkelig lyriker på Sydfyn

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Svendborg

Varsel om forhøjet vandstand: Svendborg Havn er forberedt

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

faa.dk

Podcast: Derfor står Langeland over for kæmpebesparelser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nødråb fra Lyø: Hvem vil komme over og vaccinere de sidste?

Faaborg-Midtfyn

Betonklodssag griber om sig: Endnu en mindreårig er sigtet - og flere hændelser er dukket op

Annonce