Annonce
Sport

Mandé blev OB's tredje vigtige målmand

Lørdag middag var Sayouba Mandé tredjemålmand i OB. Men han stod på mål hele anden halvleg og gjorde det godt, da først Oliver Christensen og siden Hans Christian Bernat faldt fra. Foto: Scanpix

Den 20-årige målmand Hans Christian Bernat er fra Morud og fik sin Superliga-debut den 8. juli sidste år, da OB uden at komme i klemme kunne give chancen til et helt U19-hold i hjemmekampen mod Silkeborg. OB tabte 3-1 og Bernat stod hele kampen og blev sidste år også dansk mester sammen med vennerne på U19-hold. Bernat er fra talentfabrikken i Næsby og hans far Robert har mange divisionskampe for både B1909, Næsby og Vejle.

-----

En anden Morud-knægt kiggede forbi på Casa Arena, hvor de spiller lige lovlig meget tung metalmusik. Det var FC Nordsjællands chefscout Steen Nedergaard og også FC Midtjyllands chefscout Ove Pedersen sås bag mundbindet. Såvidt det kunne vurderes, glæder også Steen Nedergaard sig til at blive klippet.

-------

På forhånd var Sander Svendsen og Mikkel Hyllegaard siet helt fra OB-truppen, og det gavner næppe mulighederne for at få angriber-tid. Også Mart Lieder blev siet fra til  allersidst sammen med Ryan Johnson Laursen, der trænede lørdag, men må formodes at have haft skavanker. Mande Sayouba blev indlemmet i truppen i stedet for sygdomsramte Oliver Christensen.

------

Der foregår nærmest en regulær fynsk folkevandring mod Horsens i påsken. Hvor det søndag var OB, der gæstede Horsens i Superligaen, har OKS forårspremiere i Danmarksserien anden påskedag klokken 16.00 på kunstgræs i samme by, når Okserne møder Horsens-andetholdet, som spiller i moderklubben Horsens fS-regi, og kæmper for at undgå nedrykning. Horsens-reserverne er allerede startet med en overraskende 2-1-sejr i Ringkøbing, så OKS er advaret før et forår, hvor klubbens naturlige mål er at etablere sig i Danmarksserien efter oprykningen for halvandet år siden.

----

Ringkøbing har i øvrigt netop hentet en tidligere OB-profil tilbage til vestkysten, idet den tidligere cheftræner Nicolai Wael vender tilbage som sportschef i Ringkøbing, der er i gang med en genopbygning økonomisk og sportsligt efter nedrykningen til Danmarksserien.

-----

En overgang troede Sport Fyn, at der var en regulær bilkø ind til stadion. Det var der også, men de kørte ind til en COVID-19-drive-in-teststation, hvor kvinder og mænd stod i virussikrede dragter og stak pinde i halsen på folk gennem de åbne bilruder.

-----

Der er stadig fynsk islæt hos Horsens. Den lynhurtige højre back Jacob Buus er TPI-dreng og blev vraget i OB i sin tid. Alexander Ludwig og Peter Nymann har begge OB-fortid.

-----

Hos OB har assistent Henrik Hansen fortid i Horsens. Det samme har anfører Janus Drachmann, Ayo Okosun, Alexander Juel Andersen og Troels Kløve.

---

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Klumme: What matters most?

Danmark For abonnenter

Runes knogler er skrøbelige som glas

Svendborg

Lægger op til kompromis: Udvalgsformand vil give opsagte bådejere to års opsigelse

Annonce