Annonce
Langeland

Mand fra Langeland i retten: - Min hash var blevet for gammel og derfor umulig at ryge

Store dele af hans hash var blevet for gammel, forklarede manden i retten. Arkivfoto: Jens Wognsen
Mand dømt 40 dages betinget fængsel - gode personlige forhold
Annonce

RUDKØBING: Hash kan blive for gammel, så den slet ikke er anvendelig længere. Det mente en 22-årig mand fra Langeland, da han for nylig stod tiltalt ved Retten i Svendborg, sigtet for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer.

Politiet havde en anden opfattelse og fandt ikke alene, at han havde overtrådt loven. Der blev fundet så mange stoffer i mandens lejlighed i Rudkøbing, at nogle skulle sælges videre, lød det i anklageskriftet.

Manden stod tiltalt for i lejligheden under politiets ransagning tilbage i december 2018 at have næsten 150 gram hash, godt 91 gram skunk (stærkere udgave af hash) cirka 345 gram pot samt 0,31 gram ulovlige svampe.

Ifølge domsudskriftet bestred manden ikke mængderne, men han sagde, at 100 gram af hashen  var ubrugelig. Den var blevet tør, og de klumper, som var samlet i, var begyndt at smuldre.

Resten af hashen skulle han selv ryge, tilføjede han.

Potten var blot blade, der ikke kunne ryges, og skunken var godt nok købt ind af ham, men skulle deles. Han havde fået penge med af to andre i forbindelse med en indkøbstur til Svendborg.

Annonce

Kun lidt salg tidligere

Den ene kammerat skulle have for 1400 kroner, den anden for 500 kroner. Selv havde han betalt 1200 kroner for sin del. Det ville give ham 40 gram skunk.

Der var også en forklaring på en vægt, der blev fundet af politiet. Han havde behov for at dele sine stoffer op i portioner. Også selv om det ifølge ham ikke skulle sælges.

500 såkaldte pølsemandsposer blev fundet i en skuffe. Han forklarede, at han havde anskaffet dem, lagt dem derned og siden glemt dem. Pølsemandsposer bruges ofte i forbindelse med handel med stoffer, når man så at sige er nået ud til forbrugerleddet.

Politiet fandt to genstande, der blev vurderet til at være narkoregnskaber. Det endte han også med at blive dømt for.

Ifølge domsudskriftet kunne han erkende, at han af og til havde solgt stoffer til fester og på festivaler, men kun i små mængder, og det var ved tidligere tilfælde, ikke her.

På grund af gode personlige forhold på nuværende tidspunkt endte retssagen med en dom på 40 dages betinget fængsel. Der er et års prøvetid, og han skal inden for seks måneder udføre 60 timers samfundstjeneste.

Annonce

Kan kræves i behandling

Han skal være under tilsyn af Kriminalforsorgen og herunder underkaste sig behandling mod stofmisbrug, hvis Kriminalforsorgen finder det påkrævet.

De nævnte mængder stoffer blev konfiskeret, lige som vægten og de to regnskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce