Annonce
Langeland

Magleby Friskole: Forældre vil kæmpe og have placeret et ansvar

Pia Steffens vil fortsat kæmpe for Magleby Friskole og hun vil gerne have placeret et ansvar for, hvorfor det er blevet nødvendigt at lukke skolen. Foto: Gitte Kjeldal
Pia Steffens er sammen med en gruppe forældre klar til at slås for Magleby Friskole, men vil også have placeret et ansvar for, hvorfor det er kommet så vidt, at bestyrelse og ledelse vil lukke skolen

MAGLEBY: Forælder Pia Steffens vil ikke bare give op, selvom skolens ledelse og bestyrelse anbefaler at lukke skolen.

- Det gælder børnene, men det gælder også arbejdpladser på Sydlangeland. Der er børn, der har brug for at gå i en lille skole, det kan de på Magleby Friskole, siger Pia Steffens.

- Vi har skaffet de tre børn, der mangler for, at skolen kan fortsætte efter sommerferien, siger Pia Steffens, som har to børn på Magleby Friskole. Den ældste går i sjette klasse og har gået der siden skolestarten.

Hun stillede en del kritiske spørgsmål på generalforsamlingen tirsdag aften, hvor afstemningen endte med 39 stemmer for en lukning af friskolen. Det kræver endnu en generalforsamling med to tredjedeles flertal, før beslutningen er endelig.

Annonce

Forkert beslutning

Lykkes det ikke at redde friskolen, vil Pia Steffens i det mindste have placeret et ansvar for, hvordan det er gået så galt.

- Det kan ikke passe, at man bare kan lægge ansvaret over på den tilsynsførende, som bestyrelses formanden gjorde på generalforsamlingen. Bestyrelsen på friskolen har da også en pligt til at sætte sig ind i tingene, siger Pia Steffens.

Hun mener, der er truffet flere forkerte beslutninger på skolen i de senere år.

Blandt andet har ingen set et budget for aftalen med Strynø Smakkecenter, som har givet underskud fra starten.

Hun og en række unavngivne forældre vil fortsat kæmpe for at bevare skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Sydfynske trafikprojekter på dagsordenen nu

Coronakrisen har sat meget i stå og i de seneste uger har vi i Folketinget brugt mange kræfter på adskillige hjælpepakker til mange forskellige sektorer for at hjælpe Danmark så skånsomt som muligt gennem krisen. Nu er tiden kommet til også igen at se fremad. Væksten er ikke alene gået i stå, den er også slået tilbage. Derfor er det vigtigt, at vi fra statens side hurtigt får gang i nye projekter, der kan skabe og understøtte ny vækst, beskæftigelse og udvikling. I Venstre har vi nu meldt ud og opfordret til forhandlinger om igangsættelse af infrastruktur- og trafikprojekter. Det sydfynske trafikprojekt ”Fra Omvej til Genvej” skal på dagsordenen i Folketinget nu og sammen med Lolland/Falster dermed skabe hurtigere trafikkorridor fra Sydfyn til Femernforbindelsen, som forventes at komme om nogle år. Her på den sydfynske side handler det om en ny omfartsvej på Tåsinge, og på Lolland-siden om en fremskudt færgehavn. Projektet vil give øget og hurtigere fremkommelighed. På den måde vil projektet medvirke til at gøre Svendborg, Langeland og hele det sydfynske område attraktivt at investere i som virksomhed og samtidig styrke bosætningen. Allerede i disse år inden Femernforbindelsen er etableret, mærker man tydeligt, at trafikmængden øges hen over Tåsinge og Langeland. Derfor skal dette vigtige trafikprojekt på dagsordenen nu. Samtidig udestår der også investeringer i at færdiggøre investeringer i støjskærme fra Svendborgmotorvejen og et stykke frem mod Svendborgsund. En del er lavet. Det resterende bør sættes i gang nu. Og det er ligetil at gå i gang med nu. Helt oplagt er det naturligvis også nu at få sat gang i cykelstiprojektet fra Ollerup til Svendborg. Nu har staten chancen for at gå foran og give et projektet et godt startskud. Lad os komme i gang. Kære regering. Sæt infrastrukturplan på dagsordenen nu, og indkald til forhandlinger. Sæt disse sydfynske trafikprojekter på planen. Der er behov for det.

Annonce