Annonce
Søsiden

Maersk Training i Rantzausminde: Vi skal ikke tilbage til normalen

Thomas Hagelund Helsgaun, managing director, Maersk Training Denmark, Rantzausminde: - Da covid-19 ramte og med næsten øjeblikkelig virkning lukkede vores virksomhed ned, opstod en unik mulighed for at accelerere vores udvikling. Pressefoto / Maersk Training
Søsiden-nytårsstatus af managing director Thomas Hagelund Helsgaun, Maersk Training Denmark, Rantzausminde.

Af Thomas Hagelund Helsgaun, managing director, Maersk Training Denmark, Rantzausminde.

RANTZAUSMINDE: Årstallet er skiftet, og det er rimeligt at sige, at 2020 har sat os alle på prøve og skubbet os til uventede grænser. Men mens COVID-19 pandemien har ændret vores arbejds- og levevilkår, har den også skabt en unik mulighed for at udvikle, digitalisere og optimere vores virksomheder og været med til at løfte os flere år ind i fremtiden.

DERUDOVER har krisen været en stærk reminder om vigtigheden af vores kollegaer i ”frontlinjen”, der gennem flid, tillid, samarbejde og engagement har fundet kreative løsninger og sikret virksomhedens fortsatte drift og værdiskabelse, og jeg mener, at vi kan være stolte af alt det vi har opnået i 2020.

Annonce

UDVIKLING eller afvikling? Efter en turn-around i 2019 samt et stærkt resultat i januar og februar 2020 var covid-19 en hård opbremsning i Maersk Trainings vækstrejse. Rejserestriktioner og forsamlingsforbud umuliggjorde pludselig vores traditionelle forretning, og en ny og hurtig udvikling var derfor nødvendig.

SOM MEDARBEJDER, ledelseskonsulent eller virksomhedsleder har jeg hundredvis af gange ønsket mig, at sætte en virksomhed på ”pause” for derigennem at optimere og udvikle produkter, systemer og arbejdsgange. Men dette har ikke engang været en teoretisk mulighed, da forandringsprojekter balancerer og navigerer i det evige krydspres mellem drift og udvikling.

SÅ DA covid-19 ramte og med næsten øjeblikkelig virkning lukkede vores virksomhed ned, opstod en unik mulighed for at accelerere vores udvikling og digitalisering og dermed at bevæge os hurtigere end planlagt fra et skandinavisk marked med fysiske leverancer til et globalt potentiale med cloud-baserede simulatorer, VR-løsninger, online ledelse, coaching og digitale læringsforløb.


Derfor blev 2020 også året, hvor vi slankede vores ledelses- og stabsfunktioner, men samtidig styrkede vores værditilbud ...


REJSEN HAR ikke været nem, og 2020 har sat mange af os på prøve. Nøglen til succes har ligget hos vores kolleger i frontlinjen - ikke at undervurdere stabsfunktionernes vigtighed - men frontlinjemedarbejdernes evne til hver dag at holde vores forretning i gang og gennem kontinuerlig kommunikation med kunder og leverandører komme med innovative løsningsforslag, der sikrede ikke blot virksomhedens overlevelse men også den langsigtede transformation og værdiskabelse.

DERFOR BLEV 2020 også året, hvor vi slankede vores ledelses- og stabsfunktioner men samtidig styrkede vores værditilbud og bød endnu flere frontlinjekolleger velkommen til Maersk Training.

FORVENTNINGER til 2021: Det ser ud til, at vi går lysere tider i møde og vaccinen bliver nu givet til flere og flere. Men for os handler 2021 ikke om at komme tilbage til ”normalen” med fysiske forsamlinger, stor rejseaktivitet og et meget lokalt marked. 2021 handler for os om at fastholde den udvikling, vi har igangsat og udforske de muligheder den digitale trend har skabt, hvor digitalisering og globalisering har styrket vores diversitet gennem flere internationale kolleger for derigennem at skabe den næste normal.

VI HAR derfor gode forventninger til 2021 både på aktivitet og nøgletal, mens vores produktmix og leverancemodel er markant anderledes, end det vi har set de tidligere år.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Se billederne: Svendborg-skibsværft har naboens dok i dok

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Emil Lærke er tabt for GOG og skifter til Lemgo til sommer og direktør Kasper Jørgensen er virkelig ærgerlig over det.

Erhverv For abonnenter

Gasværksplanerne begraves: Bibliotek spilles ind som alternativ Rema-placering

Faaborg-Midtfyn

overblikket her: Sådan er de enkelte skoler ramt lige nu - mindst 299 elever er i alt sendt hjem

Langeland For abonnenter

Firma satser på udstyr til professionelle livsnydere

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Langeland For abonnenter

Hvad er det Rema undersøger: Borgmester undrer sig over hemmelighedskræmmeri

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Ærø

Slimsavlende bramgås aflivet i Marstal: Testet positiv for fugleinfluenza

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Faaborg-Midtfyn

Bydel hårdt ramt: - Det er ikke hvert døgn, vi ser sådan en stribe tyverier

Ærø For abonnenter

Ærø-pushere deler visitkort ud til børn og 'ønsker folket god ryger': Nu reagerer mor fra Marstal

Sport

DHG-piger sultne, mens Gudme og Otterup får friweekend på grund af corona-smitte hos Aalborg EH og Roskilde

Annonce