Annonce
Langeland

Møbelbutik i engelsk countryhouse-stil

Charlotte og Ian Oliver har åbnet møbelbutik og værksted i Østergade 6, hvor Helsehøkeren tidligere havde til huse. Foto: Karl Edvard Hansen
Charlotte og Ian Oliver har åbnet kombineret møbelbutik og ompolstringsværksted i Østergade 6 i Rudkøbing.

RUDKØBING: Hvis man fornemmer en inspiration fra den landlige, engelske boligindretning, når man kommer ind i Østergade 6, hvor Charlotte og Ian Oliver har åbnet en møbelbutik med dertilhørende ompolstringsværksted, så er man ikke helt forkert på den.

Butikken bærer parrets navne, Charlotte & Ian Oliver, og hedder rent faktisk det samme, som deres engelske butik i Wiltshire i England, som de stadig vil drive.

- Jeg har boet i England i 30 år, hvor jeg også mødte min engelskfødte mand. Og faktisk har vi boet på Langeland i flere perioder, da vi har haft en fritidsbolig her de sidste fem år, fortæller Charlotte Oliver.

Hun fortæller videre, at de begge er meget betaget af Langeland, og derfor har de nu også åbnet en butik her.

I første omgang vil den kun være åben torsdag, fredag og lørdag, men på sigt vil åbningstiderne blive udvidet.

- Der er ansatte, som passer butikken i England, men vi pendler stadigvæk en del mellem Rudkøbing og Wiltshire, siger Charlotte Oliver.

Annonce
Charlotte Oliver har en stor passion for boligindretning- og som hun siger, "så kan selv nogle puder i flotte farver give nyt liv i stuen". Foto: Karl Edvard Hansen

Henvender sig til alle

Charlotte Oliver har en stor passion for indretning, og med mandens mangeårige erfaring som møbelpolstrer er det deres plan at kunne føje noget nyt og anderledes til Rudkøbings handelsliv.

- Vi sælger både sofaer og stole, som Ian fremstiller. Men vi ompolstrer også for folk, som gerne vil give deres møbler nyt liv, ligesom Ian har stor erfaring i at reproducere klassiske møbler, fortæller Charlotte Oliver.

Hun understreger, at forretningen, der også sælger blandt andet puder og flere antikke ting, henvender sig til alle.

- Det vigtigste og mest spændende for os er at drive en butik, hvor vi bliver udfordret med alle slags opgaver, siger hun.

Parret byder indenfor i Charlotte & Ian Oliver tirsdag den 18. maj mellem klokken 17 og 19, hvor der bydes på lidt forfriskninger og en lille rundtur i såvel butik som værksted.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Kropumulige vilkår for fiskerierhverv

Vi skal passe på livet i havene. Således skal vi også passe på torskebestanden i Østersøen, og derfor giver det også al mulig mening, at der råbes vagt i gevær på Christiansborg og i Bruxelles, når bestanden i Østersøen er under hårdt pres. Samtidig skal vi også se på de afledte konsekvenser af de særdeles skarpe vurderinger af situationen og de muligvis deraf følgende beslutninger. For hvad sker der, når man barberer 70 procent af mængden af torsk, lyst- og fritidsfiskere må hale op af havet dagligt? Et sandsynligt gæt er, at fiskeriturismen på Langeland vil blive sendt til tælling. Når vi dertil lægger, at erhvervsfiskeriet får en tilsvarende udfordring, så står der på bundlinjen, at to erhverv på en ø som Langeland får en ordentlig kæberasler, som ikke sådan lige kan overvindes ved at ryste lidt på hovedet. Det vil gøre ondt på øen og ikke kun på de helt konkrete erhverv. Det vil også have en negativt afsmittende effekt. At fiskeriminister Mogens Jensen (S) så meddeler, at han godt kan se, at det kan rive tæppet væk under de to erhvervsgrene, er en formildende omstændighed. Det levner en smule håb for, at det ikke går helt så galt for de to erhverv, som det lige nu ser ud til. Men mere end strået af håb er der heller ikke at holde fast i. Han gør nemlig blot opmærksom på, at han er bevidst om udfordringer, men heller ikke mere. Der er ingen løfter om at finde løsninger, der er mere skånsomme. Naturligvis er det nødvendigt at værne om dyrelivet. Fortsættes fiskeriet uændret kan det betyde, at der om kort tid bare ikke er noget at hale op af havet. Omvendt må det være muligt at kunne navigere uden om et udsving i kvoten i den størrelsesorden, der er tale om. I fjor blev kvoten hævet med 70 procent for erhvervstorskefiskeriet, og nu er der så lagt op til en lukning for fiskeri af torsk i årets tre første måneder. Det er på det nærmeste umuligt at tilrettelægge et erhverv med så stor usikkerhed. At subsidiere erhverv kan være en glidebane, og lidt hårdt formuleret, så må det jo være en selvstændigt erhvervsdrivendes eget ansvar at få biksen til at løbe rundt. Omvendt må det også tages med i overvejelserne, at hvis der træffes politiske beslutninger med så drastiske konsekvenser for et erhverv, så kan det være nødvendigt at kigge på mulighederne for en subsidiering, når tæppet trækkes væk under erhvervet. Alternativt skal der laves nogle planer og undersøgelser af dyrelivet, som gør det muligt undgå så drastiske ændringer med så relativt kort varsel, som det er tilfældet.

Annonce