Annonce
Fyn

Målet er nået: Nu går S-formand efter en plads i byrådet

Mads Jørgensen har nået de mål, han satte sig som formand for partiforeningen i Svendborg Kommune og går nu i stedet efter en plads i byrådet ved valget i november næste år. Foto: Katrine Becher Damkjær
Mads Jørgensen trækker sig som formand for Socialdemokratiets lokalforening i Svendborg på generalforsamlingen i august. Han har nået de mål, han har sat og går nu efter en plads i byrådet.
Annonce

Svendborg: Den socialdemokratiske partiforening i Svendborg Kommune skal have ny formand på generalforsamlingen den 28. august.

Mads Jørgensen trækker sig efter næsten otte år i ledelsen af den lokale partiledelse tilbage. Han går nu efter en plads i byrådet, og samtidig har han nået de mål, han satte sig, da han i 2016 blev formand for en ny fælles partiforening for hele kommunen.

Mads Jørgensen fortæller, at hans mål var at skabe en aktiv forening, der arrangerede politiske møder og kunne trække ministre og folketingskandidater til byen for sat diskutere politik.

- Vi skal ikke være en fodboldklub, hvor man betaler kontingent for at sidde på bænken og aldrig er med i kampen, men et sted, hvor man er med til at skabe politik, og det er vi i dag. Det er jeg meget stolt af, for det har været nytænkende indenfor Socialdemokratiet, at vi har holdt så mange møder, siger Mads Jørgensen.

Annonce

To interesser

I dag står partiforeningen bag otte årlige møder, og seks af dem er åbne for alle borgere – også folk, der ikke er medlem af partiet.


Hvis man stiller op og samtidig er formand, så varetager man to interesser, der i min optik kan komme på kollision med hinanden.

Mads Jørgensen


- Det har været en del af min mission, at politik ikke kun skal være aktuelt og diskuteres i to måneder hver fjerde år, når der er valg. Politik er en levende størrelse, og jeg mener, vi har en forening, der er mere i live, end da jeg startede, siger Mads Jørgensen.

Han har nu besluttet sig for at stille op til byrådsvalget i 2021, og det mener han ikke er foreneligt med posten som formand. Derfor genopstiller han ikke.

- Hvis man stiller op og samtidig er formand, så varetager man to interesser, der i min optik kan komme på kollision med hinanden, og det er ikke en situation, jeg vil sætte mig selv i, siger Mads Jørgensen.

Den nuværende næstformand Kim Degn Christiansen fortæller, at han er kandidat til formandsposten. Han udfordrede i 2013 Torben Jensen på formandsposten, men tabte med stemmerne 32 mod 54.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fyn nærmer sig igen nul nye corona-smittede

Bagsiden

Boblerier: Skadedyr str. XXXXXL

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce