x
Annonce
Debat

Lysvågen. Den politiske kandestøber

Når Peder Trier Clemmesen fra Fuglebakken i Odense jævnligt bruger tid på at debattere på emner om Assens Kommune i Fyens Stiftstidende på Assens-siderne, langt fra sin daglige bopæl i Odense og nu ovenikøbet bruger citater fra Ludvig Holbergs historie om Jeppe på bjerget "Drømmer jeg eller er jeg vågen", kunne man godt fristes til at tro, hvis man lige skal blive i Ludvig Holberg-genren, at Peder Trier Clemmensen var "Den politiske kandestøber", som drømmer om at blive en stor politiker. Og som i sin egen indbildning opnår at blive borgmester i Assens, så der kan blive styr på alle tingene i kommunen.

Om jeg drømmer eller er vågen, tja, jeg drømmer mig tit tilbage til barndommen, hvor jeg boede tæt på og ofte legede, hvor Fuglebakken i Odense nu ligger, og hvor jeg iøvrigt også ved en skolekomedie på Tarup Skole deltog i teaterstykket "Den politiske kandestøber".

Om jeg er vågen, jo, jeg er lysvågen når det handler om, at vi i Assens Forsyning A/S arbejder med at skabe de bedst mulige løsninger, når der arbejdes med at løse de opgaver, som ligger under det man kalder vigtig, kritisk og uundværlige infrastruktur i Assens Kommune - til gavn for miljøet, borgerne, erhvervslivet og i særdeleshed vore efterkommere.

Poul Erik Kristiansen. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Danmark længe leve

Jeg har altid været taknemmelig og stolt over at være født i Danmark. Som pensionist i ”risikoalderen” er min taknemmelighed blevet forstærket i denne alvorlige coronatid. Efter udbringning af et ”leve” er der tradition for, at et ”hurra” følger efter. Et ”hurra” betyder, at man giver udtryk for ”hyldest /begejstring” . Efter min mening er der netop i dagens Danmark god mening i at udbringe adskillige ”hurra'er”. Først og fremmest til regeringen med statsministeren, finansministeren og sundhedsministeren i spidsen. De trådte i karakter med en meget hurtig indgriben - såvel for sundheden sundheden som med økonomiske tiltag. I samme forbindelse skal også roses det samlede folketing, som fra yderste venstre til yderste højre har udvist stor ansvarlighed. Det er demokrati og solidaritet i bedste danske forstand. ”Hurra” sendes også til de dygtige og ansvarlige personer vi lige pludselig har fået kendskab til via TV og presse. Fra Sundhedsstyrelsen, myndighederne, faglige organisationer, arbejdsgivere og medarbejdere. Repræsentanter fra stat, regioner og kommuner. Jeg er dybt imponeret af deres viden, energi og samfundssind. Jeg føler mig tryg ved at se – og ikke mindst at lytte til - og efterleve de anbefalinger, vi alle modtager. Sidst et kæmpe ”hurra” til de mennesker, der befinder sig i den såkaldte ”frontlinje”. Mennesker, der udfører et arbejde, som er vigtig for, at så mange som muligt kommer igennem krisen i god behold. Jeg tænker ikke mindst på området sundhed og pleje. Også medarbejdere inden for transport, ”nødvendig” butiksåbning og medie verdenen fortjener ros, - og det samme til de selvstændige og virksomheder, som udviser kreativitet med produktudvikling og nye tiltag for at fastholde sine medarbejdere. Omsorgen for hinanden er stor – frivillige ”tilbyder” sig i stort antal, og jeg er sikker på, at vi kan overføre mange af de udfordringer, vi udsættes for i disse uger til noget positivt, når vi har fået bugt med denne grimme coronavirus. Inden længe vil der komme meninger om mange af de initiativer, der er igangsat, set fra ”bagklogskabens klare lys”. Jeg er sikker på, det ikke vil ændre på min respekt for de forhold, jeg har beskrevet. God påske. Og til alle unge og gamle: Lad os vise sammenhold ved at holde afstand.

Annonce