Annonce
Søsiden

Lystsejler-tips: Spar penge og oplev mere

Ankerliv ved Ærø. Illustration fra bogen

MARITIM BOG

Thomas Veber har gjort op, at han i sin lystbåd har overnattet for anker i alt omkring 1000 gange.

Med denne vægtige, praktiske ballast erfaret i både nordiske og mere eksotiske farvande, har Thomas Veber skrevet en velfortalt og kompetent bog for lystsejlere. “Ankerliv” præsenterer sig indbydende som en blanding af gode praktiske råd og fortællinger fra den eventyrlystne sejlerfamilies mange dage og nætter med krogen ude:

“- I Storebælt har marsvin svømmet rundt om min opankrede båd på kun et par meters afstand. Det ville jeg aldrig have oplevet i en havn”.

At Thomas Veber har sin familiære baggrund på Ærø fornægter sig heller ikke i tip om gode ankringsmuligheder i hhv. Revkrogen ved Ærøskøbing og Kleven-bugten ved Ommel.

En appetitvækkende bog for både begynderen og den erfarne sejler med lyst til at spare havnepengene og som bonus få ekstra oplevelse.

---

Thomas Veber: “Ankerliv - Lær at lette anker og få flere oplevelser med din båd”. Forlaget Ocean Dream, 100 sider, 179,- kr.

Annonce
Thomas Veber: “Ankerliv - Lær at lette anker og få flere oplevelser med din båd”. Forlaget Ocean Dream, 100 sider, 179,- kr.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Brandårsag ukendt: Ild i madras

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: SfB og Oure viser en anden vej til Superligaen

Det er ikke ligefrem i hvert transfervindue, at en fodboldspiller fra Sydfyn skriver kontrakt med en superligaklub. Men det skete altså kort før nytår, da SfB/Oures Mikkel Hyllegaard skiftede Tipsvænget ud med Ådalen og OB’s hvide og blå striber. Det er stort for både Hyllegaard og overbygningen mellem SfB og Oureskolerne, og vi er nok flere, der holder ekstra øje med OB de kommende år og se, om Mikkel Hyllegaard kan veksle sin unikke topfart til et superligagennembrud. Uanset hvordan det går, er skiftet et tydeligt tegn på, at det er interessant, hvad SfB og Oure har gang i. For der er hverken bygget en motor- eller landevej, knap nok en grusvej, fra Danmarksserien til Superligaen. Den destination når man via topklubbernes ungdomsafdelinger, som gør, hvad de kan for at støvsuge de mindre klubber for de bedste knægte og se, om de på sigt kan blive klubbens næste anfører, topscorer og måske store millionsalg til udlandet. Og når man samtidig husker, at det er den anden Oure-spiller de seneste tre år, som er rykket direkte i Superligaen, er det værd at tygge på, om SfB/Oure har fat i noget, som man kan lære af. I hvert fald gør de tingene anderledes end mange andre danske fodboldklubber. Hvor det er seriøse bijob med fem-cifrede lønningsbeløb for mange divisionsspillere, bygger SfB/Oure dels på et mere traditionelt foreningsgrundlag i SfB og dels Oureskolernes muligheder for at skabe et træningsmiljø i topklasse for dets elever/ansatte, uanset om de er førsteholdsspillere i Svendborg eller ej. Og samtidig har Oures fodboldledelse insisteret på at holde fast i den spillestil, som man har besluttet man følger på skolerne, uanset stillingen, om det er i 1. eller 93. spilleminut og om det ville være skabe et bedre resultat på dagen at losse bolden ud til indkast. En tilgang, der absolut også kan skabe en del frustrationer. Men der noget, der tyder på, at det er vigtigere at skabe et stærkt træningsmiljø og holde fast på værdier og strategi, end det er at lønne fritidsfodboldspillere med så mange småpenge som muligt. I hvert fald hvis man vil forløse potentialet og fodbolddrømmene i unge mænd. Og måske er det også en opskrift, som virker i andre brancher.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];