Annonce
Svendborg

Lysmaster på Landsstævnepladsen fjernes: Gamle glødepærer er forældede

De fire lysmaster på Landsstævnepladsen i Svendborg er snart fortid. Foto: Jens Andersen
Annonce

Svendborg: Den 1. december slukkes fire ikoniske lys i Svendborg, når de fire lysmaster på Landsstævnepladsen tages ned efter 26 års tjeneste.

Lysmasterne, som blev sat op i forbindelse med Landsstævnet i 1994, har siden været en lysende påmindelse om dengang DGI-Landsstævnet indtog Svendborg i fire dage. Sidenhen har masterne sørget for lys til både fodboldtræninger, hundestævner, DM i ridebanespringning, klovnefestival og meget mere.

Grunden til, at de nu tages ned, skyldes dels, at flere af masterne og lamperne trænger til en kærlig renovering, dels at de ikke længere opfylder behovet for lyssætning. Der er nemlig tale om gammeldags glødepærer, som man ønsker at opgradere til en ny og mere energibesparende løsning, skriver Jonas Meng, projektleder ved Center for Ejendomme og Teknisk Service i Svendborg Kommune, i en pressemeddelelse.

I de senere år er masterne kun blevet brugt meget lidt, og desuden optager masterne plads på området, som begrænser mulighederne for at bruge området til større arrangementer.

Mikkel Harrtislev, projektleder for L2022 i Svendborg Kommune, siger i pressemeddelelsen, at de eksisterende lysmaster ikke er tænkt ind i de store shows, som man kommer til at afvikle på stævnepladsen. De senere år har man opsat ekstra showlys, og til det forestående landsstævne kan de gamle master heller ikke længere bruges.

Selvom masterne efter nedtagning bliver destrueret, så håber Mikkel Harritslev, at man kan bruge lamperne på anden vis.

- Mange svendborgensere har et forhold til lysmasterne, fordi de er symbolet på et helt fantastisk DGI Landsstævne i Svendborg i 1994. Vi håber, at vi kan bruge lamperne til at skabe et kreativt værk, der kan minde svendborgenserne om ikke bare ét, men to legendariske DGI Landsstævner i Svendborg, forklarer Mikkel Harritslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Ærø

Ny dagligvarebutik bekymrer købmænd på øen: Jeg forudser 12 fyringer

Annonce