Annonce
Svendborg

Lysfest på Svendborg Havn: Sømandsbal i Carolines lastrum

"Caroline S" med julepynt fotograferet ved en tidligere lysfest af fotograf Hans Sturesson, FAA.
Der er sømænd og havfruer og bal i maven på en gammel coaster, når der for fjerde gang er Lysfest i Svendborg Havn på lørdag.
Annonce

Svendborg: Svendborg Lysfest, som finder sted på lørdag, er meget mere end lys i vintermørket. Det er for eksempel også et godt gammeldags sømandsbal på veteranskibet "M/S Caroline S" af Svendborg.

Besætningen på den 60-år gamle Svendborg-coaster inviterer høj og lav og sejlere såvel som landkrabber til dans og musik i lastrummet. Og det er ganske gratis.

Underholdningen skiftes koret Havfruerne og danserne i Svendborg Folkedansere til at stå for.

Havfruerne er et lokalt kor bestående af nuværende og tidligere sømandskoner, der synger de gamle shanty-sømandssange fra sejlskibenes tid. Svendborg Folkedansere er som navnet antyder folkedansere, og de lærer gerne de traditionelle dansetrin fra sig, hvis nogen har lyst til at danse på dørken.

Sømandsballet er en del af Frederiksø Kunst og kultur og Svendborg Kommunes store Lysfest, der holdes for fjerde år i træk på lørdag den 7. december.

Formålet er at skabe liv på havnen og lade lys og ild samle folk i alle aldre i den mørkeste tid på året. Festen er arrangeret af lokale foreninger, havnens aktører, lejerne på Frederiksø og mange andre i samarbejde med Svendborg Kommune.

Det er en vinterhavnefest med et lysende sejloptog i havnebassinet, skateshow, jazz på kajen og lysende naturoplevelser arrangeret af Naturama og Svendborg Naturskole. Der er ærøske pandekager, kreative workshops og et dansende optog med en kæmpe hvalfisk.

På Frederiksø er der blandt meget andet kunstinstallationer, og i rundbuehallerne viser Baggårdsteatret et unikt lysshow med titlen ”Per Noctem”.

"Caroline S"' sømandsbal begynder klokken 16.30.

Sømandsbal

Svendborgskibet "Caroline S" inviterer til Sømandsbal i forbindelse med årets Lysfest på Frederiksø.

Ballet foregår i lastrummet på den gamle coaster. Her er der plads til både musik og dans.

16.30 – 17.00: Havfruerne: Shanty - sømandsviser.

17.15 - 17.45: Svendborg Folkedansere: Dans med.

18.00 – 18.30: Havfruerne: Shanty - sømandsviser.

18.45 – 19.15: Svendborg Folkedansere: Dans med.

Der er gratis entré

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce