Annonce
faa.dk

Lys i mørket

Lysfesten på Frederiksøen finder sted på lørdag den 4. december. Foto: Svendborg Kommune
Lysfesten er tilbage på Frederiksøen, som summer af lys, ild og liv lørdag den 4. december fra 16-19.30.

Svendborg: Frederiksø Kunst og Kultur og Svendborg Kommune inviterer igen alle interesserede til årets lysfest. Frederiksøen vil lørdag den 4. december fra klokken 16 være åben til en aften i lysets tegn, og her vil lys, ild og liv sprede varme og fællesskab i den mørkeste tid på året.

- Så tag familien og lommelygterne med, når lysfesten samler lokale foreninger og aktører i et samarbejde om at skabe en smuk og festlig begivenhed på Svendborg Havn, lyder opfordringen i en pressemeddelelse.

Det er Frederiksø Kunst og Kultur, som for sjette år i træk står bag Lysfesten som led i at skabe liv på havnen. Dog blev sidste års lysfest grundet coronapandemien afholdt på alternativ vis som en udendørs, månedlang lysudstilling.

Annonce

I år er lysfesten tilbage, som vi kender den. Der vil være fokus på coronasikkerhed og der opfordres til at holde afstand og møde spredt op til begivenheden. Der vil være opsat spritdispensere mange steder, og der vil blive taget stikprøver på coronapas for de aktiviteter, der er indenfor.

Frederiksø mørklægges og oplyses med fakler, lanterner, bål og lygter. - Kom og lav popcorn og skumfiduser over bålfadene hos spejderne og se de mange lys på kajen, lyder opfordringen. Pr-foto: Tenzin Olivia Gustenhoff

Dans, kor og musik

Der vil være mange aktiviteter både for børn og voksne. Det er muligt at gå på opdagelse i de gamle værftsbygninger og besøge de mange værksteder på øen. Der vil være danseshow, korkoncert og musik på kajen. Man kan også bygge sin egen lanterne, se ballet og udstillinger og opleve en magisk lysrejse i Kostumariet. Du kan besøge Caroline S. og høre kor eller deltage i bevægelseslege, ligesom der vil være lysende kajakker og robåde i et optog på vandet. Det vil være muligt at købe forfriskninger og varme drikke under arrangementet.

Som noget helt særligt har du også mulighed for at opleve Eva Kochs udstilling ”Kølvand” under lysfesten. Her danner de gamle bygninger rammen for store projektioner af kunstnerens videokunstværker.

Frederiksø Kunst og Kultur er som nævnt arrangør for lysfesten, og det er foreninger, kunstnere, musikere, frivillige og lejerne i de gamle værftsbygninger på Frederiksø, der skaber aktiviteterne.

Lysfesten er muliggjort ved økonomisk støtte fra Svendborg Kommune.Annonce