Annonce
Svendborg

Lyntestcenter ændrer procedure: Slut med at sidde og vente på svar

Man behøver ikke frygte lange køer i Carelinks testcenter i Midtbyhallen. Foto: Michael Danekilde Olsen
Carelinks lyntestcenter i Midtbyhallen har ændret deres fremgangsmetode. Fremover vil man ikke længere skulle vente fysisk i hallen på svar, men modtage svar på testen på sms. Af samme årsag er selve podningen rykket til kantinen i Midtbyhallen, da man ikke har brug for den samme plads med det nye system.

Svendborg: Carelinks lyntestcenter i Midtbyhallen har ændret proceduren for coronatests.

Fremover vil netop testede personer ikke længere skulle vente fysisk på stedet på at få deres testsvar. I stedet vil man nu blive bedt om at oplyse sit mobilnummer og på sms modtage besked om testens resultat efter cirka 15 minutter.

Den nye fremgangsmetode er kommet på plads efter at Carelink har taget et scanningssystem i brug. Det fortæller projektleder Michael Grube Andersen.

- Det nye system betyder, at man scanner en persons sygesikringskort og samtidig beder om deres mobil nummer. Der er en unik kode forbundet med hver enkelt test, som man scanner og på den måde bekræfter, at ja, det er den rigtige person. Når resultatet er der, indtaster man så det i systemet som derefter automatisk sender besked til folk, forklarer Michael Grube Andersen.

Man har desuden valgt at rykke selve området hvor podningen foregår. Hvor det tidligere var selve idrætshallen, man benyttede, er podningen nu rykket ind i et noget mindre lokale, nemlig Midtbyhallens kantine.


Området som man før ventede i var jo lavet med afstand til hinanden, men der var alligevel noget utrygt ved at sidde der og vente

Pouline Gjedsig Veber


- Vi er naturligvis glade for at vi kan blive med et lyntestcenter i Svendborg. Det betyder jo, at lokale altid bare kan gå ned og lade sig teste, men det er klart, at det er en anden slags center nu. Op til jul og nytår skulle det kunne tage imod store mængder af mennesker og det foregår på en anden måde nu.

- Vi oplever faktisk en stigning i antallet af test, men det er i højere grad på grund af, at vi kører mobiltest. Det kan eksempelvis være at køre til en institution og teste alle der, så der kommer måske lidt færre i selve centeret, men vi laver flere test end før, fortæller Michael Grube Andersen.

For Pouline Gjedsig Veber giver det mere tryghed ikke at skulle vente blandt en masse andre mennesker. Foto: Michael Danekilde Olsen

I Midtbyhallen er køen ikke lang onsdag klokken 13.45. Den lille kantine overlader fint plads til afstand, idet der ikke er mere end fem ventende. En af dem, der har fået overstået podningen, er Pouline Gjedsig Veber, som synes de ændrede forhold er en god ide.

- Jeg tænker bestemt, at det er en god ide på den her måde. Området som man før ventede i var jo lavet med afstand til hinanden, men der var alligevel noget utrygt ved at sidde der og vente. Man anede ikke, om man efter podningen var for tæt på en der var smittet. Så jeg synes, det giver rigtig god mening, at folk bare kan gå videre og så få svaret på sms.

- Jeg arbejder på et plejecenter, hvilket betyder at jeg bliver testet i hvert fald en gang om ugen. Så jeg kommer her tit og derfor er det også rart, at det ikke er kæmpe køer man står i nu. De fleste er gode til at holde afstand, men man vil jo bare gerne helst undgå et større sammenrend af mennesker, siger Pouline Gjedsig Veber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aflyst boligmesse blev startskuddet for et år med corona på Sydfyn: Da han tændte telefonen, var verden på den anden ende

Annonce