Annonce
Ærø

Lykkelig tilflytter på Ærø: - Jeg er så glad for vores børnehave, som er fuld af nærvær og tryghed

Klokken er 7.30, og Lotte Norrild er ved at aflevere 5-årige Julie i børnehaven Mopælappen i Marstal. Til højre er det Dicte, som går i 2. klasse på Marstal Skole, og bag fotografen gemmer 3-årige Gry sig. Hun går også i børnehaven. Foto: Anders C. Østerby
Tilflytter Lotte Norrild er enig i, at forholdene for børn er et godt argument for at bo på Ærø. Hun roser personalet i børnehaven for at tage sig godt af hendes døtre og opfylde de behov, netop de har.

Ærø: Hvis Ærøs turist- og erhvervschef vil sælge Ærø på børnefamiliers vilkår, kan han godt få tilflytteren Lotte Norrilds ord for, at de er fremragende.

- Jeg vil hellere end gerne fortælle, at her er vildt fantastisk at bo, siger hun.

Det var et jobtilbud, der fik familien Norrild til at flytte fra Otterup på Fyn til Ærø for syv år siden. Jobbene har de begge skiftet ud, men adressen har de beholdt, for Ærø viste sig at have fordele, de slet ikke havde overvejet.

- Vores første barn var kun lidt over et år, så vi var stadig meget fokuseret på job og oplevelser i vores overvejelser. Vi havde tit talt om, at det kunne være sjovt at bo et år i udlandet, så da vi fik mulighed for at få job på Ærø, valgte vi at gøre det til vores eventyr. Det værste, der kunne ske var, at vi fandt ud af, at det ikke var noget for os, og så kunne vi jo flytte igen, siger Lotte Norrild, 36 år.

Men efterhånden som datteren Dicte blev større og storesøster til Julie og Gry, begyndte Lotte og Thomas Norrild at få andre værdier. Nærhed, tryghed og tid sammen blev vigtige begreber, og de harmonerede smukt med livet på Ærø.

Når Lotte Norrild hører om afsløringer af horrible forhold i daginstitutioner i andre kommuner, priser hun sig lykkelig for sin egen situation.

- Jeg kan få helt ondt i maven, når jeg hører om det. Jeg er så glad for vores børnehave, som er fuld af nærvær og tryghed.

For eksempel føler hun, at Julie på 5 år, som både har det lidt svært med at blive afleveret og hentet, bliver set og hjulpet af pædagogerne i børnehaven.

- Der er altid et knus til hende, og hvis det gør det nemmere for hende at starte dagen på sin gamle stue, får hun lov til det. De har tilbudt, at hvis vi ringer et kvarter før, vi henter, kan de forberede hende, og de har fundet et gammelt ur, som hun kan se tikke ned, fortæller Lotte Norrild.

Tvunget ned i gear

Hun glæder sig også over de mange naturoplevelser, børnene får i institutionen og fællesskabsfølelsen med de andre forældre og børn i lokalområdet. Og de begrænsninger, ølivet rummer, kan i virkeligheden være skjulte velsignelser, mener hun.

- På en eller anden måde er her lidt mindre stress og jag. Det kan være irriterende, at man ikke lige kan komme i XL Byg, når man mangler nogle skruer lørdag eftermiddag. Men det er også meget godt, at man ikke kan gå i Bilka søndag aften, og der ikke er en mase arrangementer med Gurli Gris i centeret, man kan rende til. Man bliver tvunget lidt ned i gear og ender med at hygge sig sammen som familie i stedet, og så kan vi tage en tur af øen engang imellem, når vi trænger til noget andet.

Lotte Norrild ville være lykkelig for flere tilflyttere, og hun fortæller, at hun som tilflytter har været glad for den store hjælpsomhed, hun har mødt fra mange på øen.

- Når man flytter til og ikke kender nogen, er det vildt overvældende, hvor mange der hjælper, hvis man pludselig har brug for det, siger hun og fortæller, at hun også har meldt sig frivilligt til et kaffekorps, som er klar til at snakke med folk, der overvejer at flytte til øen.

Men hun oplever ikke et savn efter flere beboere i hverdagen. Tværtimod oplever hun en nærhed, som kommer af at bo i et lille samfund.

- Jeg synes, det har været nemt at lære folk at kende, og det er trygt, at vi alle kender hinandens børn, og at de kender hinanden.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Forældre ser stort på færdselsreglerne ved Ørkildskolen: Politikommissær er voldsomt overrasket

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Mere til lærerne, mindre til hjemmeplejen og fri psykolog til unge: Ærøs politikere er tilfredse med nyt forlig

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Sport

I Ronaldos fodspor: Nyborg-drengen Magnus skriver kontrakt med europæisk storklub

Navne For abonnenter

60 år: Jens Garfalk måtte lære lederjobbet med lynets hast: - Den fik han sgu oversolgt

Ærø

Kronik: En havnerundfart med hund

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

76-årige Bent er blind og skal springe ud af et fly: - Jeg kan jo ikke se, hvor langt der er ned

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Nu bliver færgerne en del af valgkampen

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Nekrolog: Søren Lenschau Andersen var et anker og en superstjerne indtil livet sled ham op som 38-årig

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Sport For abonnenter

Hvem kan stoppe Svendborg-Oure FA - B1913 vil efter pokalbraget levere alt mod DS-topholdet

Langeland For abonnenter

Kenny og Jeanette er langtidsledige og var til borgermøde for at blive klogere: - Det ville være rart at vide, hvad der skal ske med folk på kontanthjælp

Danmark

Politiet gransker atter selvmordslægen Svend Lings: - Der er ikke nogen dom, der kan få mig til at stoppe

Annonce