Annonce
Svendborg

Lundsgaard tilbage i byrådet: Klar til at kæmpe for havnen på ny

Jørgen Lundsgaard blev valgt ind i Svendborg Kommunalbestyrelse ved valget i 2021
Hanne Ringgaard Møller og Jørgen Lundsgaard tog sig af de to radikale pladser i Svendborgs byråd. For sidstnævnte giver det comeback til den scene, han forlod for fire år siden. Hans mærkesag er stadig den samme: At bevare havnens sjæl.

Svendborg: Efter en ufrivillig pause på fire år er Jørgen Lundsgaard tilbage i Svendborgs byråd.

Den radikale lokalpolitiker, der tidligere har repræsenteret De Konservative og Liberal Alliance og røg ud af byrådet ved valget i 2017, tog sig af Radikale Venstres andet mandat og kommer ind sammen med spidskandidat Hanne Ringgaard Møller.

Han lægger på ingen måde skjul på, at han er klar til at tage endnu en tørn for sit helt store hjertebarn, havnen, og at det har været drivkraften for ham i sin tilbagevenden til politik.

Annonce

- Min mærkesag er den samme, som altid, og det er at bevare Svendborg Havns DNA. Og der  satte det noget i gang i mig, at jeg kunne se, at den havneplan, jeg havde været med til at vedtage, var ved at forvandle sig til noget fuldstændigt andet med det ene mastodont-byggeri efter det andet, lød det fra Jørgen Lundsgaard, da de personlige stemmer var blevet talt op i Midtbyhallen.

Han fastslår samtidigt, at han ikke er fortaler for et UCL beliggende på havnen.

- Min holdning er helt klart, at UCL ikke hører til på havnen. Der er ingen grund til at hive læger og sygeplejersker og hvad ellers ned på havnen, når der er gode campusser andre steder, siger Jørgen Lundsgaard, som landede på 229 personlige stemmer, mens Hanne Ringgaard Møller fik 499. Nummer tre fra Radikale Venstre var i øvrigt Mette Gregersen med 164 personlige stemmer.

Må gerne være uenige

Netop på det punkt er Jørgen Lundsgaard ikke helt enig med sin partifælde Hanne Ringgaard Møller, som tidligere har udtrykt sig i positive vendinger om et UCL på havnen.

Det anser Lundsgaard dog ikke som et problem.

- Vi har givet hinanden hånden på, at vi gerne må være uenige. Mit mål er at beskytte havnen mod det overgreb, der er ved at ske på den, siger den nyvalgte byrådspolitiker, som også lufter, at han ikke nødvendigvis ser for sig, at et nyt teater bør ligge på havnen, men at han ikke partout er imod det.

Hanne Ringgaard Møller mener heller ikke, at det er problematisk at have to fra samme byrådsgruppe, som ikke altid ser helt ens på tingene.

- Det er lidt af et hjertebarn for mig med UCL. Men i Radikale Venstre er der plads til, at vi ikke er enige. Vi skal bare vide, hvor hinanden står, inden vi går ind i byrådssalen, siger hun.

- Så Jørgen og jeg kommer til at have nogle drøftelser og kigge på de politiske punkter for at se, hvad vi hver især gerne vil. Og så har jeg grundlæggende stor tillid til Jørgen som menneske, ligesom jeg ved, at vi er enige på en række punkter - blandt andet om kulturlivet i byen.

Hanne Ringgaard Møller er i øvrigt godt tilfreds med, hvordan valget er gået.

- Jeg er glad for den tillid, borgerne har haft til mig og haft tillid til, hvad jeg kan udføre af politik. Jeg er også glad for, at vi igen bliver to byrådsmedlemmer. Og så er jeg glad for, at vi er med i konstitueringen, siger Hanne Ringaard Møller, som står til at få en udvalgsformandspost.

Mens Jørgen Lundsgaard altså får comeback i byrådet, betyder valget, at Radikale Venstre må tage afsked med Steen Tinning, som indtil nu har været en del af kommunalbestyrelsen. Han fik i alt 80 personlige stemmer.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Landsretten knuste forældres håb om at få dødssyg søn hjem i hans sidste tid: Må kun besøge ham tre gange om ugen

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Erfaringer fra Svendborg Sygehus skal nu udbredes: - Et demensvenligt sygehus er et patientvenligt sygehus

Ærø For abonnenter

Borgmester i debut, knipsende konservativ og coronasyg politiker: Den nye kommunalbestyrelses første møde forløb i fuld fart

Svendborg

Lørdagens coronatal: Rekordhøje smittetal på Sydfyn

Faaborg-Midtfyn

Christina sad på ambassaden i Beijing og savnede Svanninge: Corona fik familien til flytte hjem til bakkerne

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Anti-vaccine-skilte ulovlige: Nu sendes kommunale vejfolk på sagen

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Søsiden For abonnenter

Mølle-Maries lystjagt har sat sejl gennem tre århundreder

Svendborg For abonnenter

Giftstoffer ved at blive fjernet: Hundstrup Borgerforening spiller Filippahuset på banen som vuggestue

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Langeland

Klumme: Rudkøbing er sluppet nådigt

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Det går op og ned i ... børnetal

Faaborg-Midtfyn

overblikket her: Sådan er de enkelte skoler ramt lige nu - mindst 299 elever er i alt sendt hjem

Annonce