Annonce
Fyn

Lundsfryd lægger sig fladt ned efter vaccine-afsløring: - Jeg er oprigtigt talt flov

Johannes Lundsfryd er socialdemokratisk borgmester i Middelfart Kommune. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen


Nordvestfyn: Efter Fyens.dk fredag kunne fortælle, at Johannes Lundsfryd (S) blev vaccineret mod covid-19 allerede i januar, mens mange ældre og udsatte ikke var og stadig ikke er kommet til, har Middelfart-borgmesteren lavet et opslag på sin egen facebookside.

Her skriver han, at han skammer sig over sin beslutning.

- At være folkevalgt politiker og borgmester er et tillidshverv. Mit princip har altid været, at man som sådan aldrig bør stå forrest i køen. Det princip har jeg brudt, og det er jeg oprigtigt talt flov over, lyder det.

Annonce

Johannes Lundsfryd skriver desuden, at han i dag betragter det som "en fejl", at han tog imod vaccinen, der ifølge opslaget blev givet omkring årsskiftet, hvor også de første plejehjemsbeboere fik det første stik.

- Det skete på et tidspunkt og i en situation, hvor det ikke forekom mig forkert. Men i dag er det tydeligt for mig, at det var en forkert beslutning, og at jeg skulle have sagt nej tak, da jeg blev tilbudt en overskuds-vaccine, lyder det fra borgmesteren.

Bad ikke selv om det

Han forklarer, som han også har gjort det i Fyens.dk's artikel, at der var tale om en vaccine, der ellers stod til at blive for gammel inden for et kvarter, da der var flere doser i hætteglassene end først antaget.

- Jeg fik en af disse overskydende vacciner. I dag indkaldes ekstra borgere og personale, og der er udarbejdet ringe-lister, så intet går tabt. Jeg har på intet tidpunkt selv bedt om at komme foran i vaccine-køen, men sundhedsberedskabet vurderede på det tidspunkt, at folk i samfundskritiske funktioner skulle vaccineres som nogle af de første, skriver Johannes Lundsfryd og runder af:

- Jeg havde kun meget kort tid til at træffe min beslutning og ville i dag have gjort anderledes. Jeg udviste i situationen dårlig dømmekraft, og det beklager jeg meget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvorfor glemmer I altid os sejlere: En bro vil tvinge os ud midt på Lillebælt

Annonce