Annonce
Langeland

Lukning vil koste millioner for Langeland: - Det er en katastrofe

Det er en katastrofe for Langeland, at alle festivaler, små og store begivenheder skal aflyses frem til 1. september. Arkivfoto: Anna Stærbo
Coronakrisen kommer til at koste mange millioner for Langeland, vurderer Turist- og Erhvervsdirektør Anne Mette Wandsøe.

LANGELAND: Det er en katastrofe.

Sådan lyder det fra Anne Mette Wandsøe, Langelands Turist- og Erhvervsdirektør, dagen derpå efter statsministerens seneste udmeldinger. Mandag aften blev det klart, at alle festivaler, små og store begivenheder skal aflyses frem til 1. september.

Men det hele startede, da man lukkede grænserne til Danmark i midten af marts, mener Anne Mette Wandsøe.

- Vi har været i krise, siden grænserne lukkede. Det vil sige alle tyske turister, alle overnatninger i hele forsommeren og det er vores lystfiskere. Det er et tocifret millionbeløb, vi snakker om, siger hun.

Regeringens tidligere meldinger har betydet, at Åben Langeland er blevet aflyst. Og nu er der udsigt til at måtte aflyse alle de ting, som ellers plejer at finde sted på øen i ferier og helligdage, som plejer at trække ekstra mennesker til.

Aktiviteter og begivenheder som plejer at skabe omsætning til store dele af øen.

- Men nu er det også små og store begivenheder – som fx Shores, kunstnernes fernisering af tårnene, som vi ikke ved, hvad vi skal gøre med. Og så er der alle de store ting. Det er selvfølgelig en katastrofe, siger hun.

Af store begivenheder er det fx Frikadellefesten i Lohals, Bagenkop Havnefest og Langelandsfestivalen. Den sidste vil tilmed have haft jubilæum i år.

- Bare tanken om at hele Torvet her plejer at være fuld af folk til forfestival. Det gør jo av, siger Anne Mette Wandsøe.

Hvordan har du det lige nu?

- Jeg er glad for, at jeg lever. Og det har jeg faktisk ment, lige siden man lukkede grænserne, og det mener jeg forsat. Jeg har det fantastisk over, at der er nogen, der sætter livet på spil ved at være sundhedspersonale. Det fylder hele tiden mere, når jeg går i seng, end økonomien gør. Men økonomien gør fandenbankme ondt lige nu, siger Anne Mette Wandsøe.

Hun er overrasket over statsministerens udmelding mandag aften og ville have foretrukket en anden strategi.

- Jeg have hellere set, at man havde skåret spegepølsen i flere skiver. Det overrasker mig, at man laver en så massiv lukning frem til 1. september. Det kan godt være, at resultatet havde været det samme, men for vores allesammens mentale skyld mener jeg, man skulle have taget det i mindre skiver, siger Anne Mette Wandsøe, der mener, at man fx kunne have taget det en måned ad gangen.

- Når nu vi ikke ved, hvornår coronaen forsvinder fra Danmark, så synes jeg, at det ville være sundt for den mentale tilstand i Danmark, at vi havde lidt kortere horisonter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Klumme: Jeg har arvet en guldbarre

Annonce