Annonce
Sport

Lukket for spil: Mystik omkring GOG's kamp i Schweiz

Spillemarkedet reagerede voldsomt op til til tirsdag aftens kamp mellem Kadetten Schaffhausen og GOG i EHF European Leagues gruppe D. Det er et kontant tegn på, at bookmakerne havde mistanke om "urent trav" i forbindelse med kampafviklingen. Foto: LUKE MACGREGOR/Ritzau Scanpix
Odds på en sejr til Kadetten Schaffhausen over GOG i European League faldt på mystisk voldsomt op til kampstart, og flere bookmakere lukkede helt for indskud på kampen.
Annonce

(opdateret 15.29)

HÅNDBOLD: GOG tabte tirsdag aften med 28-29 til Kadetten Schaffhausen fra Schweiz i fynboernes første kamp i EHF European Leagues gruppe D.

De gule spillede en af sæsonens bedste kampe, men måtte alligevel køre fra BBC Arena i Schaffhausen uden point.

Men dermed er debatten omkring opgøret sandsynligvis langt fra slut.

På bookmaker-markedet skete der nemlig voldsomme ting op til kampen.

I timerne op til opgøret faldt odds på en sejr til hjemmeholdet fra odds to (en tilbagebetaling på 200 kroner og dermed en gevinst på 100 kroner - for en indsats på 100 kroner) til odds 1,35 (en tilbagebetaling på 135 kroner og altså dermed kun en gevinst på 35 kroner for en indsats på 100 kroner).

Samtidig lukkede adskillige bookmakere simpelthen for spil på kampen. Efter Sport Fyns oplysninger sent tirsdag aften var Danske Spil blandt de udbydere, der lukkede for spil på opgøret før startfløjtet.

Annonce

Mærkelig spiludvikling

- Det gjorde vi, fordi vi så en mærkelig oddsudvikling, hvor vi følte os nødsaget til at lukke kampen, lyder det fra Danske Spils pressetjeneste til TV2 Sport.

- Jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvad det betyder. Men jeg kan sige, at vi har meldt kampen til GLMS, vores overvågningssystem for matchfixing, lyder det videre.

GOG tabte kampen på udebane med et enkelt mål.

De realiteter er et kontant tegn på, at bookmakeren havde en mistanke om, at der var "urent trav" omkring kampen. Altså, at schweizerne på en eller anden måde "ville blive forsøgt hjulpet på vej til en sejr".

Dommerparret Arsim Vitaku og Erdoan Vitaku fra Kosovo var i fokus i kampen med en indsats, der konstant virkede til hjemmeholdets fordel.


Dommerparret Arsim Vitaku og Erdoan Vitaku fra Kosovo var i fokus i kampen med en indsats, der konstant virkede til hjemmeholdets fordel.


Der var tydelig frustration i GOG-cheftræner Nicolej Krickaus stemme efter opgøret, da han sagde:

- Vi gjorde det, vi kunne. Vi kunne ikke gøre mere.

På spørgsmålet, hvad han synes om dommerparrets indsats, lød cheftrænerens svar:

- Den vil jeg ikke kommentere.

GOG's direktør Kasper Jørgensen er sammen med holdet vendt uskadte hjem fra Schweiz.

- Jeg har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt, siger Kasper Jørgensen til Sport Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce