Annonce
Svendborg

Lukker på Toldbodvej og åbner på Lerchesvej: Fakta åbner ny butik ved havnen

Fakta åbner i foråret 2021 en ny butik på hjørnet af Lerchesvej og Nyborgvej og lukker samtidig på Toldbodvej. Arkivfoto: Roland P
Coop bygger Fakta-butik ved nyt boligområde mellem Føtex og Rema 1000 og lukker samtidig butikken på Toldbodvej.
Annonce

Svendborg: Konkurrencen om dagligvare-kunderne i midtbyen skærpes yderligere, når Coop-discountkæden Fakta i foråret 2021 åbner en 1200 kvadratmeter stor butik tæt på havnen i Svendborg.

Fakta åbner butikken i forbindelse med et nyt boligprojekt med 24 ungdomsboliger på hjørnet af Lerchesvej og Nyborgvej, som entreprenørfirmaet Hans Jørgensen og Søn står bag.

Den nye Fakta-butik åbner direkte overfor det store Føtex-varehus i Møllergade og med Rema 1000 i Ørkildsgade til den anden side. Samtidig med åbningen lukker Coop den eksisterende Fakta-butik på Toldbodvej blot 400 meter væk. Det bekræfter Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør i Coop.

- Vi åbner et nyt lavpris-supermarked på 1200 kvadratmeter i foråret 2021, som har en lidt pænere standard, end man er vant til fra Fakta, med mere økologi, mere kvalitet og mere plads, siger informationsdirektøren.

Annonce

Lever op til alle kriterier

Området er interessant, fordi byggeriet af det nye søfartsakademi Simac skal opføres på Nordre Kaj blot 200 meter væk. På længere sigt er det planen, at hele området omkring uddannelsesinstitutionen skal udvikles til en ny bydel med 300-400 nye boliger, flere erhvervsejendomme og en fritlægning af Kobberbækken.

Det har de også fået øje på i Coop-koncernen.

- Vi lægger butikkerne dér, hvor der er kundestrøm, og hvor vi ser et fremtidsperspektiv, og der vil være flere, der arbejder, bor eller kommer forbi det her område. Lerchesvej lever op til alle kriterier, der skal fremtidssikre et lavprissupermarked, siger Jens Juel.

Han fortæller, at trafikken og kundestrømmen er vigende på Toldbodvej, hvor Fakta-butikken tilmed er sværere at komme til.

- Vi får en væsentlig bedre butik med en bedre placering og flere kunder på Lerchesvej, siger informationsdirektøren.

Der er i forvejen planlagt en ny Rema 1000-butik på hjørnet af Mølmarksvej og Vestergade (i den tidligere Jem & Fix/Jysk) tæt ved Svendborg Storcenter, og desuden er Spar på vej med en ny butik i tilknytning til Nordre Park-projektet på hjørnet af Mølmarksvej og Christiansvej. Når denne butik åbner omkring 2020/2021-årsskiftet, lukker Spar butikken længere nede ad Mølmarksvej.

Udover Fakta-butikken åbnes også en bank i tilknytning til boligprojektet på Lerchesvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Arriva: - Vi er selvfølgelig kede af, at det nye signalsystem ikke er blevet prioriteret

Coronavirus

Live: Norsk myndighed vil markere to danske regioner som røde områder

Annonce