Annonce
Erhverv

Louise vil sælge Langelands herligheder

Louise Uhrskov Kammersgaard med et par plakater med Tranekær Slot som motiv. Foto: Michael Lorenzen
31-årige åbner egen virksomhed og fremstiller Langelandsplakater

LANGELAND: Da Louise Uhrskov Kammersgaard for et lille års tid siden var på barsel, gav hun sig tid til an tænke over tingene og genoverveje, om hun skulle være en del af "hamsterhjulet" fremover. Den uddannede blomsterdekoratør havde meddelt sin arbejdsgiver, at hun ikke ville vende tilbage, når barslen var overstået.

Hun fyldte 30 år i fjor, netop som coronaen havde holdt sit indtog i Danmark. Hun var samtidig højgravid, så det blev en kedelig rund fødselsdag med bekymringer. Men det endte godt, og 15. april fik hun og hendes mand parrets anden datter.

Tankerne for Louise Uhrskov Kammersgaard, som altid har været glad for at fotografere, endte  med, at hun etablerede sin egen virksomhed, Langelandsplakater. Blandt andet efter gode råd og skubben-på fra veninden Marie Wöldike, der er grafiker

- Hun sagde, at jeg skulle komme med mine billeder, og så ville hun køre det igennem sine systemer. Vi legede med det et halvt år tid, og nu er jeg i gang, fortæller Louise Uhrskov Kammersgaard.

- Marie er så i mellemtiden blevet ansat som turismemedarbejder ved kommunen, så jeg er alene om firmaet. Vi har arbejdet med omkring 60 forskellige udakst og testet nogle resultater af i Nowhuset i Tullebølle i efteråret og op til jul, og det gik godt, tilføjer hun.

Annonce

Seks forhandlere

I første omgang er der udsendt plakater med seks forskellige motiver og i to udgaver af hver. I det ene tilfælde står teksten med hvid skrift øverst, i det andet er der også rød tekst op langs venstre side.

Motiverne er Nordstranden i Lohals, tårnet på havnen i Bagenkop, Tranekær Slot, Ristinge Strand, Pakhuset på havnen i Rudkøbing samt Bagenbjerg Mølle i Tullebølle.

Hun satser på seks lokale forhandlere spredt ud over øen samt salg fra sin nyetablerede webshop.

- Så håber jeg, at det bliver taget godt imod. Jeg kan forestille mig, at der vil være interesse fra folk på besøg i sommerhusene og fraflyttede langelændere, men også gerne andre, nævner Louise Uhrskov Kammersgaard.

Motiv nummer syv er på vej til at udkomme som plakat. Hvad det er, holder hun indtil videre hemmeligt.

Annonce

Uendelig række af motiver

- Men generelt kan man sige, at Langeland vel er det mest typisk danske, der findes. Og her er masser af uspoleret natur, interessante bygninger. Der er nærmest uendelige muligheder for motiver, og jeg har da hørt forslag fra flere til, hvad jeg skal få fremstillet en plakat af næste gang eller i nær fremtid, tilføjer hun.

Louise Uhrskov Kammergaard er født på Djursland og boede også i Brande i Midtjylland, men kom til Langeland som fem-årig, da hendes far fik job som skytte på Tranekær Slot. Det meste af hendes opvækst har hun haft på Nordlangeland.

De seks motiver, som Louise Uhrskov Kammersgaard indtil videre har sat i produktion. En syvende er på vej om kort tid. Foto: Michael Lorenzen

Interessen for at fotografere har som nævnt altid været der.

- Da min søster og jeg var børn, var fotoapparater dyre, men man kunne købe engangskameraer for 30 kroner, og vi betragtede skovene ved Tranekær som "vores skove" og kom nok steder, som mange andre ikke så. Som otte-ni-årig havde jeg et helt album fyldt med billeder. Jeg har altid synes, at det er spændende at arbejde med form og farver, proportioner med mere, fastslår hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Dom over ny erhvervsstrategi: Aalborg, Aarhus og København vil også være Danmarks bedste, men hvordan skiller Odense sig ud?

Svendborg

Friskoler byder ny skole velkommen: - Der er plads til flere i Svendborg

Annonce