Annonce
Svendborg

Lokalplan for fjernvarmeværk i Vester Skerninge godkendt

Det er på denne grund på Industrivej i Vester Skerninge, der er planer om at bygge et fjernvarmeanlæg.

Planerne om at bygge et biomassefyret fjernvarmeværk i Vester Skerninge er kommet et vigtigt skridt tættere på at blive realiseret, efter byrådet tirsdag besluttede at godkende lokalplanen for området og dermed gav grønt lys for projektet.

Annonce

Vester Skerninge: Vest for Svendborg har de en plan. De vil have et fjernvarmeværk, der producerer varme ved at fyre biomasse af. Og tirsdag aften gav politikerne i byrådet grønt lys til, at man kan arbejde videre med projektet.

Det skete, da byrådet godkendte lokalplan 599 og i øvrigt nikkede til, at man vil sælge et stykke jord i Vester Skerninge, som kan bruges til at bygge fjernvarmeanlægget.

- Vi kan sige, at planfasen, den er sådan set overstået nu, og vi har sagt ja til, at de må bygge og at de må købe grunden. Så alt det tekniske er sådan set overstået nu. Det, der er tilbage, er simpelthen finansieringen, lyder det fra Flemming Madsen (S), der er formand i Teknik- og Erhvervsudvalget, hvor behandlingen af sagen tog sin begyndelse.

Annonce

Bioanlæg

Selskabet, der vil bygge fjernvarmeværket hedder Fjernvarme A.M.B.A og blev stiftet efter ønske fra en gruppe borgere via foreningen Bæredygtigt Selskab.

Fjernvarmeselskabets formål er at etablere og drive fjernvarmedistributionsnet og fjernvarmeproduktionsanlæg og gennem disse anlæg at drive fjernvarmeforsyning i Ollerup, Vester Skerninge og Ulbølle med tilknyttede lokalområder som et CO2-neutralt alternativ til den nuværende forsyning med blandt andet olie og gas.

Selskabets formand, Erik Stoumann, lægger ikke skjul på, at byrådets beslutning var en milepæl for selskabet.

- Det var lidt svært at få armene ned. Det har vi jo ventet længe på det her. Vi vidste jo, hvor det bar hen ad, men alligevel var vi noget spændte på byrådets beslutning.

Nu er de klar til næste skridt, forklarer han.

- Nu har parterne fire uger til at klage over byrådets afgørelse, og når den er udløbet, så skal vi have det sidste finansiering på plads og have dokumenteret over for Svendborg Kommune, hvor mange forbrugere vi har.

Han forklarer, at der skal være minimum 610 husstande, og i øjeblikket har de skrevet kontrakt med 460 husstande foruden en række storforbrugere, hvormed de omregnet er oppe på, hvad der svarer til 730 husstande.

- Så det er nok, konstaterer han og fortæller, at han er optimistisk, og hvis ellers processen forløber gnidningsfrit, kan de sætte spaden i jorden i slutningen af året.

- Og så vi håber at kunne levere det første varme i fyringssæsonen 2019/2020, siger han.

Annonce

Finansiering

Ikke mindst at finansieringen tegner fornuftigt, er med til at underbygge Erik Stoumanns optimisme.

- Vi har fået nogle gode lånetilbud ind til videre, og så har vi noget snak med andre, hvor vi ikke har noget konkret endnu, siger han og fortæller, at man også har været i kontakt med pensionskasser for om muligt af den vej at finde finansiering til projektet.

Så hvorvidt man skal bede Svendborg Kommune om at stille garanti for lånet, er altså ikke besluttet endnu, og under alle omstændigheder kommer det ikke på nogen politiske dagsordner før efter sommerferien, oplyser Flemming Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce