Annonce
Svendborg

Lokale magasiner på gaden igen

Det er denne kvartet, der står bag magasinerne Thurineren og Tøsingen: Fra venstre Stefan Harboe Andersen, Johnni Balslev, Hans Jørn Rasmussen og Martin Ramsgaard.
Lokal grafiker genopliver magasinerne Thurineren og Tøsingen, der udkommer igen til marts.

Svendborg: De lokale magasiner Thurineren og Tøsingen er på vej på gaden igen.

Det er grafikeren Stefan Harboe Andersen, der er klar til at udgive de to magasiner igen, og det er planen, at det første nummer kommer på gaden til marts, og at magasinerne skal udkomme fire gange om året.

Stefan Harboe Andersen siger i en pressemeddelelse, at der er behov for de to lokale blade.

- Vi kommer tættere på lokalmiljøet end Ugeavisen og Fyns Amts Avis. Det er nok ikke noget, vi bliver stenrige af, men vi synes, at både Tåsinge og Thurø har fortjent lidt mere lokal opmærksomhed, siger Stefan Harboe Andersen.

Han får hjælp af de to erfarne journalister Martin Ramsgaard og Johnni Balslev. Ramsgaard, der er bosat på Tåsinge og er tidligere lokalredaktør for Fyns Amts Avis på Langeland, skal redigere Tøsingen, mens Balslev bliver redaktør på Thurineren. Han er rejsejournalist og bosat på Thurø.

Hans Jørn Rasmussen skal sælge annoncer til de to magasiner. Han har tidligere været ansat på Ugeavisen Svendborg, Fyns Amts Avis og Lokalavisen Svendborg.

Jysk Fynske Medier udgav tidligere de to magasiner, som udkom sidste gang ved årsskiftet. Samtidig blev magasinet Mit Svendborg lukket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Samtale et vigtigt værktøj i demokratiet

Der kan siges meget om, hvordan det hele var bedre engang, hvor tosset magthaverne opfører sig, og hvordan det hele helt sikkert går helt ad Pommern til i vores tidligere så dejlige danske demokrati. Men så kan man også tage ud og møde sin statsminister, som 200 sydfynboer gjorde torsdag eftermiddag i Svendborg. Her gæstede statsminister Mette Frederiksen Debatteriet, hvilket sikkert ikke er gået din næse forbi, hvis du læser disse linjer. Og uanset hvad man ellers mener rent politisk, så er det sådan en aften, der bekræfter, at vi trods alt har fat i noget i Danmark. Landets politiske overhoved og almindelige danskere, høj som lav, ung som gammel, tæt på hinanden i respektfuld samtale med alt, hvad der hører sig til af debat, alvorlighed, grin, klappen og humor. Udover at være interessant og vitaminrigt var det i bund og grund også hyggeligt, som det kun bliver, når begge parter giver af sig selv. Statsministeren med en løssluppenhed og ironi, som jo altid begår sig bedre, når man er i lokale sammen. Og folket, der stiller sig op, griber mikrofonen og spørger til og fortæller om de sager, der ligger dem nært. Det er påfaldende, hvordan sådan en times samtale forløber helt anderledes end så meget andet politisk debat for eksempel på de sociale medier. Der blev ikke skældt ud, fundet på øgenavne eller afleveret en hård og vittig punchline, som endte med at optrappe en konflikt. Der blev snakket og lyttet respektfuldt til hinanden. Der var torsdag eftermiddag en imponerende spændvidde mellem spørgsmålene fra salen. Anbringelser, skærmtid, udligning, handicappede, klima og organdonation. Og selvom en statsminister selvfølgelig ikke kan eller vil svare på alt, er der altså en verden til forskel på at se Mette Frederiksen i en tv-debat og i forsamlingshus-rammerne i Debatteriet. Som det i øvrigt er med de fleste politikere. Også dem, som man har tendens til at ville skælde allermest ud. Måske kan vi alle lære af, hvad der sker, når vi kommer tættere på hinanden og kan se hinanden i øjnene, når vi skal snakke om det, der er svært. Både politikere, borgere og os i medierne. Så ser det heller ikke ud til, at det hele går så meget ad Pommern til.

Langeland

Klumme: At rejse er at leve

Annonce