Annonce
Svendborg

Lokale fotografer udstiller til efteråret

Svendborg Fotoklub er fyldt  75 år, og jubilæet markeres med en fotoudstilling til efteråret. Foto: Sten Giilsgaard.
Svendborg Fotoklub fejrer jubilæum med fotoudstilling på Frederiksøen.
Annonce

Svendborg: Svendborg Fotoklub blev stiftet den 24. november 1944 og kunne således fejre sit 75 års jubilæum sidste år. I den forbindelse har klubben fået mulighed for til efteråret at afholde en jubilæumsudstilling i ”Kunsthal ved siden af” på Frederiksøen.

Udstillingen præsenterer fotoklubben bredt, idet den afspejler de enkelte medlemmers interesseområder inden for foto, som spænder over landskabsfoto, modelfoto, portrætter, dyr, herunder fugle og insekter, macro, arkitektur, stemningsbilleder, billede, der i sig selv fortæller en historie, eksperimenterende og sammensatte billeder, fortælles det i en pressemeddelelse.

Klubben har den regel, at der ikke er noget facit for det perfekte billede, men mange argumenter, idéer og synspunkter kan diskuteres.

- Medlemmerne kommer med vidt forskellig baggrund, men samles om den fælles fotointeresse. Der er plads til alle som interesserer sig for foto og gerne ønsker at udfordre sit billedsyn eller bare ønsker at hygge sig i klubben. Nogle medlemmer har været med i mange år og nye kommer til. Man er altid velkommen til, uforpligtende at komme og deltage i en klubaften. Ud fra medlemmernes ønsker og idéer sammensætter bestyrelsen et program for et halvt år af gangen, fortæller den lokale fotoklub.


Klubben har den regel, at der ikke er noget facit for det perfekte billede, men mange argumenter, idéer og synspunkter kan diskuteres.

Fra artiklen


Programmet findes til enhver tid på klubbens hjemmeside.

Der er aktuelt ca. 20 medlemmer, hvilet har været ret konstant i de seneste år. I 1970'erne nåede medlemstallet dog op omkring de 70 medlemmer.

Annonce

Mødes i Færgegården

Klubben har gennem årene holdt til i en del forskellige kommunale bygninger. I øjeblikket holder klubben til på 1. sal på Færgegården ved den runde lystbådehavn i Svendborg.

Medlemmerne samles tirsdag i lige uger. Her vises billeder, diskuteres og udveksles konstruktiv kritik, for at få det bedste frem i billederne og hente inspiration hos hinanden. Nogle klubaftner kan også bestå af fototure, hvor medlemmerne kører til forskellige lokationer og der udfordres deltagerne af, et på forhånd bestemt emne til fotografering. Andre gange er emnet frit.

Klubben arrangerer deslige spændende heldagsture f. eks til Sverige eller Vestjylland eller hvortil man kan nå på en dag. I 1970'erne var fototure en udflugt for hele familien med ægtefælle og børn, hvor man tog af sted i samlet flok.

Svendborg Fotoklub deltager hvert år Fælles Fynske Fotokonkurrence og har gennem årene vundet både individuelle og klubmesterskaber. Enkelte medlemmer deltager også i Den Nationale fotokonkurrence med fine resultater. I forbindelse med Svendborg Byjubilæum 750 år i 2003, blev der udgivet en jubilæumsbog, hvortil Svendborg Fotoklub leverede alle billederne.

Udstillingen åbner lørdag den 12. september, hvor borgmester Bo Hansen kommer og holder åbningstalen kl. 13.30. Dørene åbnes kl. 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce