Annonce
Langeland

Lokale bakker op: Tre meninger om en Brugs i Spodsbjerg

Indehaver af Færgegårdens Camping Nicolas Borst, her sammen med kæresten Cristina, vil helt sikkert støtte en fremtidig  købmand i Spodsbjerg. Foto: Karl Edvard Hansen
Tre meninger
Annonce

Spodsbjerg: Indehaveren af Færgegårdens Camping midt i Spodsbjerg, Nicolas Borst, håber det lykkes at etablere en købmand i Spodsbjerg.

-Vi har virkelig brug for en købmandsbutik til vores gæster. Vi har selv forsøgt, at lave en mindre forretning især med brød og andre morgenmadsprodukter, som er blevet brugt meget af både vore egne gæster og sommerhusgæster. Men det er en meget lille målestok. Vi har investeret i nogle ekstra køleskabe, og vi har da også solgt meget lokalt øl og vin i sommerens løb. Jeg vil helt sikkert investere i en ny købmand, for det har stor betydning for de af vores gæster, der kommer cyklende eller gående, men også andre kunder forventer, at de kan handle i nærheden af campingpladsen. Sejlerne og de ældre i Spodsbjerg kan ikke bare køre ind til Rudkøbing. Jeg vil hellere, at der åbner en købmand i Spodsbjerg, end at jeg skal sælge købmandsvarer på campingpladsen.

Michael "Gnist" Christensen, kasserer i sommerhusgrundejerforeningen Sølyst i Spodbjerg, håber der kommer en købmand i Spodsbjerg, og foreningen har opfordret medlemmerne til at støtte en købmand, selv overvejer han, om han vil investerer penge i den.

Michael "Gnist" Christensen bor i Svendborg og har sommerhus i sommerhusområdet Sølyst i Spodsbjerg og er kasserer i grundejerforeningen:

- Jeg håber virkelig, at der kommer en købmand, det mangler i Spodsbjerg. Vi har på grundejerforeningens generalforsamling for nylig opfordret medlemmerne til at støtte op om en købmand, siger han.

Vil du selv investere i forretningen?

- Måske, det kommer an på, hvordan projektet bliver skruet sammen.

IRENE HARRILD RIIS - NOVASOL

Irene Harrild Riis, områdechef for feriehusudlejningsbureauet Novasol-Dansommer, kategoriserer en købmand i Spodbjerg som nice-to-have for sommerhusgæsterne.

- Det er selvfølgelig dejligt, hvis der er en købmand, og vi kan skrive det i udlejningsmaterialet, men de 8,5 km til Rudkøbing og nok lidt mindre til Tullebølle gør ikke den store forskel, så for sommerhusgæsterne vi jeg nok kategorisere det som nice-to-have. Vi er ikke hos Novasol blevet opfordret til at gå ind i det her, og det ville også være vores hovedkontor, der i så fald skulle gøre det. Men jeg tænker, det må være en opgave for vores nye erhvervschef at se på. Selvfølgelig ville det være dejligt med en købmand, så man ikke behøver at starte bilen, men kan tage cyklen eller gå hen og hente morgenbrød.

Irene Harrild Riis har selv sommerhus i Spodsbjerg-området og vil personligt gerne inverestere i projektet.

- Selvfølgelig vil jeg støtte det, ligesom vi har støtte ØP og andre projekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Torben frygter at havne i et sort hul: Skovrejsningsprojekt kan betyde syv måneder om året uden sol på grunden

Fyn

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Fyn For abonnenter

To år uden godkendelse: Stadig ingen vished for bæreevnen i Thomas Lund Hansens etagebyggeri

Svendborg For abonnenter

Skovrider om bekymring for skyggegener: Svært at etablere skov, uden at nogle kan få mindre solindfald

Annonce