Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Kæmpe solcelleanlæg hører ikke til i det åbne land

Niels Buhl, læserbrevsskribent. Privatfoto
Annonce

Lokaldebat: I avisen 21. september kan vi læse, at Teknik-og Miljøudvalget har vendt tommelfingeren op til et stort solcelleprojekt nord for Ringe.

Samtidig siger Søren Kristensen, formanden for udvalget, at ”solceller ikke er nær så synlige som vindmøller”. Det må være en trykfejl? Et solcelleanlæg på størrelse med 150 fodboldbaner kan ikke bare gemmes af vejen. Det bliver en kæmpe øjebæ, som nok vil skræmme de fleste, der bor i landlig idyl og pludselig får at vide, at de skal være nabo til et kæmpe solcelleanlæg.


Salg af solcelleanlæg til private husstande er nærmest gået i stå, fordi afregningsmetoder er blevet væsentlig forringet med tilbagevirkende kraft, trods private husstande har bidraget kraftigt til den grønne omstilling

Fra læserbrevet


Jeg mener, som Søren Kristensen, at solceller skal være et væsentligt bidrag i den grønne omstilling. Men jeg er modstander af, at store solcellesanlæg og store møller placeres i det åbne landskab.

Salg af solcelleanlæg til private husstande er nærmest gået i stå, fordi afregningsmetoder er blevet væsentlig forringet med tilbagevirkende kraft, trods private husstande har bidraget kraftigt til den grønne omstilling.

Jeg ser gerne, at der bliver rettet op på afregningen til private husstande, så der igen kommer gang i private solcelleinvesteringer. Jeg har læst for nylig, at 25% af verdens solceller ligger på tyske landbrugstage. Alt andet lige vil placering af solceller på landbrugs-og industribygninger være at foretrække, frem for at plastre store åbne landskaber til med solcelleanlæg.

Der kommer snart en afgørelse om Projekt Zero i Lillebælt syd. Hvis det senere på året viser sig, at det bliver en realitet, bør Faaborg-Midtfyn Kommune og Energi Fyn hurtigt komme på banen og foreslå et tilsvarende projekt placeret i samme område, så vi i Faaborg-Midtfyn også kan købe anparter. Det vil batte på den grønne omstilling i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce