Annonce
Læserbrev

Lokaldebat: Skal de små skoler opretholdes, betyder det færre midler til resten af skolerne

Lokaldebat: Forhenværende byrådsmedlem Elin Svensens hjerte brænder for de dyre små folkeskoler i Middelfart Kommune på trods af, at avisen aktuelt har dokumenteret, at eksempelvis Fjelsted-Harndrup Skole opgjort pr. elev er langt dyrere end den billigste, nemlig Lillebæltsskolen.

Det bekymrer ikke Elin Svensen (og Lilly Jørgensen, red.) (deres læserbrev blev bragt i Fyens Stiftstidende 9. oktober, red.), og hun accepter blankt, at det betyder et svækket skolevæsen i hele Middelfart Kommune med færre elevaktiviteter og ringere arbejdsvilkår for lærerne.

Og hvorfor så det?

Jo, penge kan som bekendt kun bruges en gang, så når skolebudgettet ligger fast og de små skoler skal opretholdes, betyder det færre midler til resten af skolerne. Det er en præmis, som Elin Svensen kan leve med. Det kan vi ikke som konservative, for hvem styrket faglighed og løfteevne i folkeskolen er et mål.

I den henseende er der meget at indhente i Middelfart Kommune, hvor vi målt på løfteevne ikke har noget at prale af sammenlignet med andre kommuner. Tværtimod er der plads til forbedring.

Annonce
"Jo, penge kan som bekendt kun bruges en gang, så når skolebudgettet ligger fast og de små skoler skal opretholdes, betyder det færre midler til resten af skolerne." mener læserbrevsskribent Flemming Hansen, formand for Konservatives bestyrelse i Middelfart. Arkivfoto.
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Læserbrev

Debat: Kommunen har ikke pengene til nyt og større Baggårdteatret

Læserbrev: Igennem den sidste tid har der, både i avisen og på facebook, været meget debat om forslaget om at bygge teater på Frederiksøen. Da punktet skulle på dagsordenen tirsdag i Økonomiudvalget, satte jeg mig til at læse det, for når man læste forskellige politikeres udlægninger af teksten, så var det slet ikke, som jeg troede, en teaterflytning man stemte om, men enten en lokalplansændring eller det største, der er sket inden for kulturen siden Nero spillede lyre, mens Rom brændte. Hvad er det så egentlig, de skulle beslutte i udvalget tirsdag? Det er, at man stiller en grund til rådighed, så teateret kan realisere sine planer, fordi man engang fik lavet en feasabilitystudy (et meget smart ord, i en sikkert meget dyr rapport), men man godkender ikke, at teateret kan flytte, dette sker først, når man får en rapport, teateret skal lave for 150.000 kroner af dine og mine penge. Det vil altså sige, man smider et museum på porten, fordi der måske skal ligge et teater på Frederiksøen. Hvis man så læser videre i sagsfremstillingen og filtrerer alle de positive tillægsord om et nationalt regionsteater (det forstår jeg ikke?), så kommer vi til den mindre sjove del, nemlig at teatret gør opmærksom på, at de vil søge om et kommunalt bidrag til byggeriet, som forvaltningen anslår til at skulle være mellem 10 og 26,4 millioner kroner i tilskud til anlæg, og der ud over også have hævet det driftstilskud på netto 3,2 millioner kroner de får i dag. Det gør forvaltningen opmærksom på, at man ikke har midler til, så skulle en ansvarlig politiker ikke stemme nej, til at bruge 150.000 skattekroner på et projekt, der ikke kan anvises den nødvendige finansiering til. Vi skal vel ikke holde både skatteydere og teater for nar?

Ærø

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Annonce