Annonce
Debat

Lokaldebat: Politikere i klimarus over solcelleparker

Her er de potentielle solcelleparker. Grafik: Mikkel Petersen
Annonce

Lokaldebat: Da jeg læste kommunalpolitikernes planer om solcelleanlæg under Faaborg-Midtfyn i lørdagsavisen, måtte jeg trække vejret dybt ned i maven. Det samme synes jeg faktisk også, at politikerne burde gøre.


Jeg forstår godt, hvis landbruget ser sollyset på deres marker i stedet for skrantende kornpriser, men jeg forventer også, at vores politikere tygger en ekstra gang på skråen, før de plastrer hele vores naturskønne Faaborg-Midtfyn ind i solceller.

Jette Pløgger, Ølsted


Det virker som om, kommunalbestyrelsen er gået i klimarus og har fået en fælles win-win situation med hinanden på tværs af partiskel og nu også med landbruget. Hvor vidt dette fælles klimasus er bæredygtigt på sigt, tvivler jeg på. Vi er faktisk ude i, at det går lidt for stærkt for Danmarks Naturfredningsforening, som jo ellers er meget i front, når det handler om klimaet.

Jeg forstår godt, hvis landbruget ser sollyset på deres marker i stedet for skrantende kornpriser, men jeg forventer også, at vores politikere tygger en ekstra gang på skråen (som det er blevet så moderne at sige), før de plastrer hele vores naturskønne Faaborg-Midtfyn ind i solceller. Vi må forvente, at de har det kølige overblik. Vi har i vores kommune en fantastisk natur, som både lokale og folk langvejs fra kommer for at nyde, det er faktisk noget, kommunen markedsfører sig på.

Jeg er bestemt ikke imod bæredygtighed eller solceller og har selv lavet naturgrund, sorterer alt, hvad sorteres kan m.m., men jeg får en fornemmelse af, at her har man set nogle meget lavthængende frugter i forhold til at nå klimamålene, hvor man oven i købet har dele af landbruget som medspiller, og så kan det ikke gå stærkt nok.

Husk, I skal have alle med i jeres beslutninger, og det skal ikke gå stærkere, end man når at tænke alle aspekter ind, også det æstetiske. Selvfølgelig kan man sætte solceller op, især langs motorvejen, men det skal være en del af de klimapolitiske overvejelser sammen med andre klimavenlige foranstaltninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce