Annonce
Debat

Lokaldebat om besparelser på høre-området: Stop, stop, stop - en entydig faglig nedgradering

Niels Jørgen Langkilde. Arkivfoto: Michael Bager

Lokaldebat: Faaborg-Midtfyn Kommune har netop opslået to stillinger i kategorien: Ergo- og fysioterapeut til at tage sig af kommunens hørehandicappede.

I dag hjælpes disse mennesker af fem akademiske uddannede audiologiske medarbejdere på Center for Kommunikation og Velfærd (CKV) i Odense, i Ringe og Faaborg. Fremover er det planlagt, at Gislev bliver centrum for arbejdet. For nogle tættere på, for de fleste nok længere til hjælpen.

Men det er værre, at det entydigt peger på en faglig nedgradering, og det må Høreforeningen i Faaborg-Midtfyn på det kraftigste fraråde. Ergo- og fysioterapeuter er fine uddannelser, men hørelse er ikke i centrum i deres uddannelse. Danmark er et af de førende lande på høreområdet med tre af de seks store virksomheder: GN, William Demant og Widex. De er blevet førende i kraft af højt uddannede audiologiske medarbejdere, ikke i kraft af dygtige ergo- og fysioterapeuter. Hvorfor uddanne danske specialister, hvis man ikke vil bruge dem?


Hvorfor rykke rundt på noget, som fungerer godt? Og så miste penge på det?

Niels Jørgen Langkilde


Høreforeningen har været igennem beregningerne bag de påståede besparelser på 350.000 kroner. For mange af delbesparelserne viser sig i stedet at blive til merudgifter for kommunen, da mange af omkostningerne dækkes fra andre konti. Altså slet ikke besparelser. En familie sparer heller ikke penge, ved at hustruen betaler regningerne i stedet for manden. Andre udgifter har kommunen slet ikke overblik over. Selve flytningen koster omkring 250.000 kroner.

Hvorfor rykke rundt på noget, som fungerer godt? Og så miste penge på det? Det er som skatteborgere dybt bekymrende, at man kan komme med sådanne forslag.

Høreforeningen anbefaler, at man stopper ansøgningsprocessen og trækker det såkaldte "besparelsesforslag" tilbage. Lad os blive i den solidariske ordning med andre fynske kommuner, så alle borgere er sikret hjælp i højeste kvalitet til en rigtig rimelig pris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Hårde DF-ord mod Venstre - igen

Annonce