Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Nye bydele bør sikres mod oversvømmelser

Arkivfoto: Torsten Cilleborg

Lokaldebat: Jeg forstår ikke altid arkitekters og politikeres visioner. At bruge et to-cifret millionbeløb på at grave Sundrenden fri og udarbejde et nyt lokalplansforslag, der vil plastre et stort lavtliggende område mellem Banegaardsbygningen og Stærekasserne til med eksklusive boliger, der måske inden for de næste 100 år får massive problemer med oversvømmelser grundet havvandsstigninger, er uholdbart og vil på sigt skabe utryghed.


Det vil være naturligt, at det nye klimaudvalg er med til at sikre, at store boligmæssige ændringer tager afsæt i fornuft og på bedst mulig måde fremtidssikrer vores boligbyggeri mod oversvømmelser.

Niels Buhl, Røde Kro, Faaborg


Annonce

”Nye bydele bør sikres mod oversvømmelser ved at byggeri placeres i højere liggende områder.”

”Gamle bydele skal sikres med kystsikring i det omfang det er muligt.”

Faaborg-Midtfyn kommune har nylig etableret et klimaudvalg, som skal arbejde med grønne klimatiltag. Dette udvalg burde måske høres, inden man beslutter sig for nye store lokalplaner for boligbyggeri?

Uanset om vi kan lide det eller ej, vil der ske ændringer på vores kyststrækninger. Det vil være naturligt, at det nye klimaudvalg er med til at sikre, at store boligmæssige ændringer tager afsæt i fornuft og på bedst mulig måde fremtidssikrer vores boligbyggeri mod oversvømmelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce