Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Mere ymer i brønden

Bjarne Herhold.
Annonce

Lokaldebat: Nu, hvor der er afsat mange millioner til byfornyelse, kan man så ikke implementere en forskønnelse af det kedelige ”nøgne” torv - bortset fra de hyggelige cafeer og restauranter, der skaber stemning om sommeren.

I 2008 havde jeg et læserindlæg, hvor jeg foreslog, at brønden skulle ud på det oprindelige sted. For eksempel omkranset af fire bænke på en vis afstand n/s/ø/v vendt, så evt. kunststuderende og andre kunne sidde og lave skitser eller bare betragte Ymerbrønden.

Desuden et par træer, der ikke er i en størrelse, som vokser sig for højt - og lidt flere blomsterkummer. Så vil det også dæmpe bilkørsel.

Samme forslag skrev jeg igen i 2012. En politiker sagde, at en flytning ville koste 200.000 kroner. Det var der ikke penge til. Men der er økonomisk plads til aftrædelsesordninger og konsulenter i meget større beløbsordener. Og så fik kommunen for nogle år tilbage mange millioner udefra til byfornyelse.

Vi har et sterilt øde torv i vinterhalvåret. Om sommeren er det fint med udendørs cafeer.

Men brønden er omklamret i sommerperioden, så den ikke kommer til sit ret. Dette ikke negativt ment om cafeerne. De har gjort deres udendørs områder flotte.

Godt med sydlandsk/sydfynsk stemning, som herboende og turister kan nyde. Så skal vi ikke bare komme videre og få gjort noget ved det? Mit forslag bare som udgangspunkt. Der er sikkert nogle af vore kreative sjæle, der kan komme med andre ideer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Kniv-røver fik straksdom: Overvejede flere forretninger, men vil ikke røve fra butikker med kvindelige ekspedienter

CORONAVIRUS

Live: Supermarkeder vil lade kunder købe mundbind ved indgangen

Annonce