Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat:  Lav korttidsparkering ved Havnebadet

Annonce

Lokaldebat: Replik til indlæggene mandag d. 27 om Banegårdspladsen og tirsdag d. 28 om Slagtergrunden, med udfordringer og løsningsforslag.

Som borger i byen oplever jeg, hvor stor trængsel der er ved havneområdet gennem sommeren. Herligt med mange turister, og oveni mange af os lokale. Liv og omsætning! Lige det, byen og erhvervslivet gerne vil, ikke?


Jeg vil i den sammenhæng vove det forslag, at P-pladserne ved havnebadet og Det gamle Pakhus gøres til korttidsparkering, f.eks. max 2 timer. Derved kan byens egne borgere også få plads, når der skal handles og gøres spisebesøg.

Erik Ljungdahl, Faaborg


Når jeg ser på parkerings-behovet, så er jeg noget mere betænkelig. I disse sommerdage, selv på almindelige hverdage, hvor også Banegårdspladsen er fyldt op, og en mængde bilister kører i ring rundt på pladserne for at afvente, at nogen dog bare snart vil komme, ta' deres bil og efterlade et hul, dér er det vanskeligt at forestille sig betydeligt færre P-pladser. Her er allerede mere end trængsel. Hvad man kan gå ned og se ved selvsyn. Når så Banegårdspladsen inddrages til boliger, så stiger trængslen. Med både vandrehjem og muligvis bibliotek øges behovet yderligere.

Hvor meget af Slagterigrunden er tiltænkt P-pladser, som erstatning for det tabte areal ved Banegården? Og hvor meget mere af engen bag skolen og kirken kan yderligere inddrages, til samme behov?

Jeg vil i den sammenhæng vove det forslag, at P-pladserne ved havnebadet og Det gamle Pakhus gøres til korttidsparkering, f.eks. max 2 timer. Derved kan byens egne borgere også få plads, når der skal handles og gøres spisebesøg. Hvad i dag forekommer ret så vanskeligt. Pladserne bag skole/kirke samt ny/udvidet plads på Slagterigrunden kunne til gengæld indrettes mere til langtidsparkering.

Man må videre frygte, dersom den tætpakkede boligplan, der er præsenteret på kortet d. 27 i avisen, bliver virkelighed. Skab dog et boligområde med luft til både gang-, cykel- og parkeringsarealer, og ikke en kompakt ghetto. Som oveni nemt risikerer at blive med skilte som "Kun for beboere" pga. trængslen.

Som et kuriosum til debatten, så er Herregårdscenteret i dag mest besøgt af folk til bibliotek og apotek. Tomme lokaler ses. Flyttes biblioteket, vil det være endnu et søm til centrets ligkiste. Målet er vel næppe at samle alt i et overfyldt havneområde og lade baglandet ligge øde hen, hvad aktivitet angår? Dét kunne risikere at blive et uønsket udfald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Langeland For abonnenter

Sejlers sunkne båd giver havn kæmperegning: - Det er lidt forkert i mine øjne

Annonce