Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Katastrofal beslutning i Regionsrådet

Annonce

Lokaldebat: Tak for dit indlæg Kim Laue Christensen. Desværre viser det blot med at tydelighed, at den beslutning Regionsrådet traf i november måned 2019 var katastrofal. Man besluttede, at fra 1. maj 2020, kasserede man Danmark redder Liv til fordel for Trygfondens hjerteløbere. Man læser i dit indlæg, at to hjerteløbere har brugt kostbare minutter på at finde en hjertestarter, der viser sig at være låst inde. Alle ved, at ved hjertestop er tiden en afgørende faktor for et godt og livgivende resultat.

Ved opkald til 112 på Langeland, bliver der sendt tre akuthjælper til nødstedet, hvoraf den ene bliver sendt efter hjertestarter, mens de to andre kører direkte til nødstedet. Her bliver der ikke spildt unødig tid på at finde hjertestarter, der er låst inde. Akuthjælperen der bliver sendt efter hjertestarter, kan selv låse vores skabe op med en kode, hvis alarmcentralen ikke har åbnet den. I øvrigt bliver der kaldt akuthjælper i en radius af 5 km. hvorimod hjerteløberne kun bliver kaldt i en radius af 2,8 km. Det har stor betydning i de yderste områder af Danmark.

Regionsrådets argument for at droppe Danmark redder Liv, er kvantiteten af førstehjælpere. Jeg mener, kvantiteten kan være nok så stor, hvis kvaliteten ikke er tilstrækkelig. Der stilles stadig ingen krav om førstehjælpskursus for at være hjerteløber, mens vi her på Langeland er på kursus en gang om året.

De forskellige kommuner i regionen annoncerer med gratis førstehjælpskursus, men tilmeldingen mangler mange steder. I nødsituation som hjertestop, er den rigtige førstehjælp af stor betydning.

Trygfonden har givet regionen økonomisk støtte til at anvende deres hjertestartere, men det havde klædt dem noget bedre, at støtte op om et system der virker, i stedet for at udvikle en meget skrabet udgave, blot for egen vindings skyld. For der er ingen tvivl om, at Trygfonden vil bruge TV reklamer (efter min mening, usmagelige) for fremme deres navn.

Dette indlæg er et forsøg på at få gang debatten igen, efter den er druknet noget i den seneste tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce