Annonce
Langeland

Lokaldebat: - Jeg er bekymret, når valgsteder lukkes

Indtil videre har kommunen hverken informeret eller spurgt os. Men det skal jo ikke afholde nogen fra at blande sig, og det skal nok være nu, skriver Jette Purup, der blandt andet er med i Lokalt demokratiudvalg. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce

Lokaldebat: Borgmester Tonni Hansen er ”overhovedet ikke bekymret”, og professor Kasper Møller Hansen er ”ikke synderligt bekymret”, fortæller de Fyns Amts Avis den 13. november. Men det er jeg.

Emnet er demokratiet og Langeland Kommunalbestyrelses beslutning om at nedlægge tre af kommunens otte valgsteder: Lindelse, Lejbølle og - især - Strynø.

Jeg er bekymret, fordi det bliver mere besværligt for ca. 1700 vælgere i Langeland Kommune at stemme, hvis de tre valgsteder lukkes. Værst vil det gå ud over strynboerne, som så skal ud og sejle for at sætte deres kryds på valgdagen. Men det er rammer også langelændere mod både nord og sydpå (især dem, som ikke har bil); de får længere til deres valgsted.

Og som professoren konstaterer i avisen: Bliver afstanden til valgstedet længere, stemmer vi mindre.

Og det gør altså mig vældigt bekymret. Jeg er stolt over den høje stemmeprocent på Langeland og især på Strynø, og det tror jeg egentlig osse, de langelandske politikere er?

Det er nu kommet frem, at kommunen vil spare 104.000 kr. i 2021 ved at lukke de tre valgsteder, altså 34.666 kr. i gennemsnit pr. valgsted.

Er det nok til, at politikerne vil svække demokratiet og vælgernes mulighed for at stemme? Hvad mener borgerne/vælgerne/skatteyderne om den sag?

Indtil videre har kommunen hverken informeret eller spurgt os. Men det skal jo ikke afholde nogen fra at blande sig, og det skal nok være nu.


Bliver afstanden til valgstedet længere, stemmer vi mindre. Og det gør altså mig vældigt bekymret. Jeg er stolt over den høje stemmeprocent på Langeland og især på Strynø, og det tror jeg egentlig osse, de langelandske politikere er?


Ifølge avisen kommer sagen nemlig på dagsordenen for kommunens økonomiudvalgs møde den 7. december, og her får de syv medlemmer af udvalget - alle medlemmer af Langeland Kommunalbestyrelse - en chance for at genoverveje beslutningen.

Jeg synes, politikerne skal besinde sig og redde de tre valgsteder. Så kan vælgerne stemme til kommunalvalget og fejre demokratiets folkefest den 16. november 2021 i både Lejbølle, Lindelse og på Strynø - helt, som de plejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce